| Alexxx1998 a întrebat:

As dori si eu care sunt actele necesare pentru a infiinta un service de calculatoare. De asemeni am nevoie de un anumit nivel de studii superioare pentru aceasta 'operatiune', sau acelea ar ajuta doar pentru a demonstra competenta in fata clientilor cu ajutorul unei diplome? Am inteles ca cel mai ieftin este cu PFA, dar daca sunt doar PFA pot avea sediu pentru service? Multumesc anticipat!

5 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Daca esti minor legea nu-ti permite sa desfasori activitati economice(productie/comert/servicii)sub nicio forma de organizare!
OUG 44/2008(actualizata):
"Articolul 8 :
(1) Pot desfasura activitati economice in una dintre formele prevazute la art. 4 persoanele fizice care:

a) au implinit varsta de 18 ani, in cazul persoanelor fizice care solicita autorizarea pentru desfasurarea de activitati economice conform art. 4 lit. a) si b) si al reprezentantului intreprinderii familiale, respectiv varsta de 16 ani, in cazul membrilor intreprinderii familiale;

b) nu au savarsit fapte sanctionate de legile financiare, vamale si cele care privesc disciplina financiar-fiscala, de natura celor care se inscriu in cazierul fiscal;

c) au un sediu profesional declarat conform art. 9 alin. (2);

d) declara pe propria raspundere ca indeplinesc conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului si al protectiei muncii."(http://codfiscal.net/......izata-2014 )

| Alexxx1998 explică (pentru alessia5158):

Folosesc contul fiului meu, personal nu am tangente cu site-uri de socializare sau de genul acesta si nu am vazut rostul creerii unui nou cont. Am de gand sa ma informez pe viitor, dar voiam sa stiu "cat de cat" de ce as avea nevoie.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai doua variante ori PFA ori un SRL. In ambele cazuri poti sa ai sediu si orice vrei tu.

Pentru pfa ai nevoie de o diploma care sa ateste cunostintele tale in domeniul in care vrei sa deschizi pfa ul.

| laurentiu80 a răspuns:

In primul rand iti trebuie un sediu. Apoi bani pe echipamente, asta daca nu vrei sa ai un service in care sa instalezi doar windowsuri. Echipamente ca statie de rebaling costa cel putin 1000 de euro, statie cu sulfanta de aer cald si asta vreo cateva sute de euro una performanta, si multe cunostinte de electronica, daca nu esti inginer electronist sau IT mai bine stai in banca ta. Daca iti vine un laptop cu placa de baza scurtcircuitata si trebuie sa refaci circuitele? Te uiti in sus...

| ViperXd a răspuns:

Cele mai importante acte legate de tine: Certificatu de nastere, buletin, diploma de studiu si promovare etc