Bună Ziua! Aș vrea să mă apuc în viitor de camioane, adică să fiu camionagiu (cu propriul cap tractor și semiremorcă). M-am uitat așa în mare și am găsit oferte la 1, 25€/km. Știu că pe camion ai multe cheltuieli(asigurări, verificare, casco etc și pe lângă mai sunt și taxele de drum și motorina. La unele firme zic că ele plătesc taxe de drum și chiar și îți dă card de combustibil dar la unele nu. Aș vrea să întreb. Cam cât costă motorina la camion într-o lună și dacă credeți că oferte de genul sunt bune? Mulțumesc!
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Costurile cu motorina sunt, bineînțeles, în funcție de câți kilometri faci, câți pe plin și câți pe gol și de unde alimentezi.
Dacă vrei un sfat ce vine din proprie experiență, nu te-arunca să-ți iei cap tractor din prima. Angajează-te la o firmă de transport care face comunitar și vezi cum ieși, iar după doi-trei ani te lămurești. La ora asta, contractele bune de transport sunt luate de firmele cu flotă, gândește-te că tu va trebui să alergi și după comenzi, nu doar să fii șofer pe propriul camion, iar dacă nu se-nvârte roata, nu ies nici banii, vorba aia.
Cu camionul tău, în condițiile de acum, va fi destul de greu să pleci cu vagonul pe plin dintr-un singur contract, așa că va trebui să faci grupaj, ceea ce îți complică existența la maximum.
Pe România transporturile au căzut față de anii trecuți, nici cabotajul nu mai merge ca înainte, iar firmele din Vest au acaparat piața și își protejează oamenii și contractele.
De-aia zic, în locul tău, m-aș angaja doi-trei ani la alții. După aia, dacă-ți faci ceva relații pe-afară, poți să-ți iei și-un cap tractor, îți deschizi o firmă prin Spania, Italia sau Franța și te bagi pe comunitar.
Ca un pont, ia-ți și atestat ADR, se caută la greu pe Europa șoferi cu ADR-ul, iar salariile sunt mai mari decât cele pe marfă.
Așa m-am gândit ca prima dată să mă angajez ca șofer, după să am propriul cap tractor. La kilometri, la anunțurile pe care le-am văzut doar unul a zis că dă garanție că fac 12500 pe lună. Altele nu dau garanție.
Nimeni nu poate să-ți dea garanție pe câți kilometri vei face, fii serios. Tractorul nu vine cu contractele după el.
Fă minimum doi sau trei ani la alții, și-o să vezi cum te lămurești fără probleme. Relațiile sunt totul, și în Vest e la fel, să știi. Dacă ești corect pe ce faci, nu iei (prea multe) amenzi, te ții de tahograf, ajungi cu marfa intactă, nu există să nu-ți faci niște relații pe la diverse firme. După aia, în funcție de cum se mișcă lucrurile, vei ști și dacă merită să investești într-un tractor.
Drumuri bune!
Dc nu rasp nimeni la int asta!? Plus ca si pe mine ma int . Colegu, din ce stiu eu si din ce am citit si eu pe aici „intrebari si rasp de acum cati-va ani" E greu sa gasesti curse care sa plateasca peste 1e pe km, in fine! Ca rasp la int ta cu motorina, depinde cati km faci, consum, de unde alimentezi si cat e litru! Drumuri bune.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.131.37.82) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro