Eu nu vorbesc din auzite de pe google... Unchiule pentru asta ai nevoie de o intreprindere individuala, nu neaparat de SRL. II plateste numai 16% impozit si TVA daca te declari platitor, ATAT. Sa obtii certificatul de inregistrare te costa maxim 400 RON la Registrul Comertului (1000 RON pentru SRL), dupa care urmeaza sa declari punctul de lucru si autorizatia de functionare de la primarie. Deci daca le produci tu sau doar le comercializezi e arhisuficient intreprindere individuala. Apropo, spre deosebire de SRL contabilitatea se tine in partida simpla. Succes in afaceri!
Nu stiu daca se mai fac reduceri cu Boc 50 asta. Din cate stiu eu, te poti face PFA sau sa iti faci firma. La firma daca ai profit pe am pana in 12 000 euro, platesti impozit forfetar 2400 de lei pe an. Daca doresti sa consulti un avocat, te pot ajuta eu cu unul : o doamna avocata definitiva de 5 ani, foarte draguta si care iti ofera explicatii la obiect. Un prieten de-al meu a lucrat cu dansa si mi-a zis toate astea.
Da trebuie sa ai o societate comerciala.
Daca esti student la o facultate de stat la buget, mergi la secretariat si cere o adeverinta pentru scutirea de taxe la infiintarea unei scoietati comerciale.
Ai anumite scutiri, dar asta nu inseamna ca pe gratis chiar, va trebui sa platesti pentru acultul constitutiv, si bineinteles va trebui sa depui min. 200 lei la capitalul social al firmei (banii astia iti raman tie si poti sa-i folosesti).
Daca nu beneficiezi de scutiri, si vei avea numai un singur obiect de activitate, cred ca va costa in jur de 1000 lei. (este o suma aproximativa).
Asta numai ca sa infiintezi societatea, iti dai seama ca te va mai costa cumpararea produselor, eventual inchirierea unui spatiu, angajarea unor persoane pentru a vinde, publicitate, etc.
Depinde la ce se refera afacerea, respectiv este vorba de productie sau numai comercializarea produselor de la alte firme.
In primul caz(productie) poti sa alegi dintre infiintarea unei firme - SRL - ori obtinerea autorizatiei pentru PFA(persoana fizica autorizata). Pentru firma este nevoie de mai multe - rezervare firma, act constitutiv, sediu etc si costa mai mult, pentru PFA este mai simplu si costa mai putin.
Cauta pe internet cu cuvintele "infiintare firma" si "autorizare ca PFA" si afli absolut totul ce vrei sa stii.
Succes!
Tin sa mentionez ca am o hala de 250 mp un as putea produce si comercializa produsele! Deci nu as avea probleme cu sediul!
Buna trebuie sa mergi la registrul comertului sa iti infiinteti o firma de preferabil intreprindere individuala si cam la 1500 lei ai ajunge sa o deschizi
anonim_4396 întreabă: