Daca prin reclamatii la ITM nu s-a reusit nimic puteti sa dati firma in judecata. Este putin important ca ei au mare putere financiara, veti avea castig de cauza daca situatia este cea descrisa de tine si puteti dovedi asta, cu acte si martori.
In prealabil puteti vorbi cu un avocat specializat pe dreptul muncii, prezentand tot ce aveti si acesta va va sfatui in cunostinta de cauza.
Atentie! In timpul cat sunteti angajati sunteti scutiti de taxa de timbru si taxa judiciara si puteti da firma in judecata. Eu am facut altfel cu o firma. Cu copii dupa acte am dovedit ca lucram si sambata si duminica si nu se plateau zilele lucrate. Am dovedit cu acte si alte incalcari ale legii. I-am reclamat la ITM si le-au dat 18 milioane lei amenda (era prin 2003 si erau bani multi dar nu suficienti pentru cat castigau ei). Atunci am scris la ministerul muncii. Le-au dat amenzi insumand circa 250 de milioane vechi, a trebuit sa plateasca celor 250 de angajati circa 1 miliard lei drepturi ne platite si statului peste 1 miliard lei taxe si impozite neachitate. Firma a intrat in faliment si angajatii au fost preluati de alta firma in domeniu.
andreiscripcaru întreabă: