Eu zic sa o iei cu planificatul, intai sa faci scoala de soferi, sa obtii atestatele de onducere, apoi sa-ti cauti sis a gassti de munca in tara, ca sa capeti experinta locala, fiindca nu te angajeaza nimeni peste hotare fara pic de experienta si mai vorbim peste 4-5 ani, cand ai sanse sa pleci afara, ca pana atunci se schimba foarte multe in viata unui om.
Nu mai spun ca-ti vor lua si cativa ani buni sa aduni o bruma de bani pentru depozitul unei case si fiind angajat in strainatate nu poti obtine credit in Romania.
Buna ziua și vă mulțumesc pentru răspuns!
Legat de acest loc de munca, m-am documentat si numai este cum era o data...
Este suficient sa-mi i-au categoriile/atestatele si pot pleca linistit in afară sa muncesc...
Deoarece este deficitul destul de mare de șoferi + ca in ziua de azii, angajatorii preferă sa te țină 2/3 luni pe cabină cu un șofer profesionist si sa te învete ei, dupa care poti muncii linistit...
Singura mea nelămurire, este daca imi pot face credit pentru o locuință.
Dar cel mai bine mă duc la bancă si discut acolo cu exactitate...
Buna,
Da, vei putea face credit, insa ia in considerare varianta in care pui bani deoparte si in cativa ani, maxim zece, poti cumpara fara sa fii dator.
Mult succes,
Buna!
Iti multumesc frumos pentru raspuns...
Am luat și această variantă în calcul, de a strânge banii, însă va fi destul de greu, deoarece preturile au crescut enorm si toate sunt scumpe...
Oricum aș face, tot o să mă ajungă în apropiere de 100.000 €...
Și să stau să strâng atâtia banii, asta ar însemna să mă limitez la toate, cativa ani bunii...
Așa mai bine strâng un mic avans, de 20/25 % din suma respectivă si restul credit...
Pentru că oricum plătesc chirie, asa macar imi platesc casa...
Si in acelasi timp, ma pot distra, pot călătorii, nu sunt limitat ca ar trebui sa strang banii...
Singura mea nelămurire, este faptul, că nu știu dacă ar fi de acord băncile...
Cu toate că sunt salarii destule de bune pe camion în străinătate, adică vorbim de 2800/3000€ lunar...
Din câte am înteles de la alte persoane, pentru a putea face un credit imobiliar, trebuie sa am contract nedeterminat...
Acum sincer sa fiu, chiar nu stiu ce tipuri de contracte sunt pe camion si daca ar fi nedeterminat sau nu...
Contract pe perioada nedeterminata.
Daca cauti pe Google „contract munca sofer tir /camion",vei gasi diverse variante.
Am vazut si cu contract in Romania, dar pare ca este salariul mai mic decat cel direct in strainatate.
Tu faci ce trebuie sa obtii creditul,apoi poti schimba jobul, important sa fie ratele platite.
Alegerea iti apartine.
Poti cumpara un teren si in timp sa ridici putin cate putin.
Pentru inceput ai avea o camera, o baie, strictul necesar, apoi pe parcurs faci ce doresti.
Un teren iti aduce mai multe oportunități decat un apartament, mai ales daca vor aparea copii in contextul vietii.
La sfarsitul creditului vei ajunge la dublu platit.
La inceput totul suna fain, dar dupa cativa ani deja se schimba starea, plus ca nu stii ce aduce viata in 30 de ani si dupa ce platesti vreo 10, 20 de ani, casa este a bancii, in fine, trebuie sa studiezi problema, sa te gandesti bine.
Mult succes in tot ce iti propui.
Bafta,
Nu. Trebuie sa aduci la banca contractul de munca, sa vada ce salariu ai.
Poti face imprumut in tara unde ai contract de munca.
Te salut!
Deci, ca sa înteleg, dacă aduc contractul respectiv la bancă pot face un credit?
Sau trebuie neapărat sa muncesc in Ro ca sa pot face?
Ti-am raspuns deja.
Eh, până la urmă cred că tot la bancă trebuie să merg...
Cred totusi ca e ma icomplicat de atat.
Banca vrea ipoteca pe bunul imobil, si nu vor accepta sa fie in alta tara.
Deci, cred ca trebuie sa ai contract pe perioada nedeterminata in Ro, acolo unde cumperi si locuinta.
E destul de complicat da...
Voi vedea eu până la urma, dar mii se par foarte complicate vremurile in care trăim...
Vrei sa ti iei o locuință si nu poti...
Este bun planul tau: mergi si castigi niste bani, pui deoparte. Cu banii economisiti poti reveni in tara, unde iti gasesti de munca pe perioada nedeterminata si iti iei un credit (cat mai mic) pe o locuinta cat mai ieftina.
In timp, daca economisesti in continuare, vinzi prima locuinta si iti iei ce iti doresti.
Mergi cu pasi mici, dar siguri.
nicp întreabă: