| Cata2022 a întrebat:

Bună ziua! Este cineva care are card de credit standard la BRD și a efectuat retragere de numerar? Cât de riscant este și cam cât este dobânda de mare? Vă mulțumesc.

Răspuns Câştigător
| mi25 a răspuns:

Daca dobanda ramane de 33, 43 si depui lunar 300 de lei termini in 22 de rate si platesti o dobanda totala de aproximativ 1570 de lei.
La prima rata platesti dobanda de 127 lei.
Anual platesti comision de gestionare a cardului 150 lei.
Suma minima obligatorie de restituit este de 3, 5% din banii retrasi, Banii retrasi se micsoreaza cu sumele depuse lunar in contul imprumutului, nu si cei care reprezinta dobanda. dar nu mai putin de 20 lei.
Exemplu.
La 5000 de lei platesti in prima luna:
- 300 lei rata (suma minima obligatorie este de 175 lei)
- 127 de lei dobanda

4 răspunsuri:
| mi25 a răspuns:

Nu am inteles, in ce sa conste riscul? Doar in dobanda unde DAE este de 30, 43% pe an.

| Cata2022 explică (pentru mi25):

La asta mă refer, aș vrea să înteleg concret, dacă retrag o sumă de 5000 de lei de pe card pe care nu o voi rambursa imediat și voi plătii să spunem 300 lei pe lună, cam care ar fi dobânda pe care o voi plătii lunar, și dacă banii pe care vreau eu să îi pun lunar sunt suficienți pentru a acoperii dobând lunară cât și puțin mai mult de minimul de plată.

| mi25 a răspuns (pentru Cata2022):

Ce am scris eu este un calcul al meu, care este aproximativ, dar nu variaza cu mult de cel al bancii.

| Cata2022 explică (pentru mi25):

Îți mulțumesc frumos! M-ai făcut să înțeleg cât de cât cum stă treaba cu această dobândă. Zi frumoasă

| mi25 a răspuns (pentru Cata2022):

Daca dobanda ramane de 33, 43 si depui lunar 300 de lei termini in 22 de rate si platesti o dobanda totala de aproximativ 1570 de lei.
La prima rata platesti dobanda de 127 lei.
Anual platesti comision de gestionare a cardului 150 lei.
Suma minima obligatorie de restituit este de 3, 5% din banii retrasi, Banii retrasi se micsoreaza cu sumele depuse lunar in contul imprumutului, nu si cei care reprezinta dobanda. dar nu mai putin de 20 lei.
Exemplu.
La 5000 de lei platesti in prima luna:
- 300 lei rata (suma minima obligatorie este de 175 lei)
- 127 de lei dobanda