In dreapta paginii din link :http://www.bnr.ro/Centrala-Riscului-de-Credit-(CRC)--2107.aspx
vei gasesi in sectiunea " linkuri utile" : Cerere pentru obtinerea de informatii-formular persoane fizice(formularul completat se va trimite prin posta la BNR)
p.s. Nu am descarcat formularul --- descarca-l si vezi daca iti este de folos!
"Lista neagra" a rau-platnicilor este un fel de cazier financiar, o baza de date unde sunt inscrisi toti care nu achita la termen datoriile, deci sunt neseriosi, fara crezare. Lista are caracter informativ.
Durata nu este legiferata, reglementata si poate fi consultata de toti jucatorii de pe piata financiara care dau imprumuturi. Presupun ca, asemanator cazierului judiciar sau fiscal, peste 5-10 ani se sterg din oficiu "clientii" inscrisi.
Totusi, daca ai incheiat contractul cu creditorul si ai achitat toate restantele, acesta trebuie sa elibereze un act prin care recunoaste ca nu mai ai nici o datorie fata de el, dupa care poti solicita (tot de la ei) si stergerea numelui tau de pe lista neagra.
Alta data atentie mai mare cand luati credit!
In acest caz contacteaza-i pe cei de la Provident.
Daca nu rezolva si au trecut cel putin 6 luni de la eliberarea fisei de lichidare, atunci poti apela la Autoritatea de Supraveghere Financiara, Protectia Consumatorilor sau prin justitie.
Concluzia pentru toata lumea: mai bine maninci din tomberoane si bei apa din balti decat sa iti faci credite in Romania!
Nu doar dumneavoastră cu Provident ați avut această problemă cu Biroul de credit cu restanță. Eu am avut împrumut la o bancă serioasă, dar nu am reușit să achit la un moment dat la timp rata lunară și sunt și acum la biroul de credit ca rău platnic. Și au trecut 5 ani de la incident și 2 ani jumătate de la achitarea integrala a împrumutului. Mult timp veți suferi!
Vreau să știi că nu sunt devină cei de la Provident sau alt IFN. Trebuie să se vadă legea care le-a permis așa ceva. Lege dată acum, cred mai bine de 10 ani în urmă. Lege care au permis dobânzile și cu 4 cifre. Lege, care s-a modificat, cred, nu sunt sigur, anul trecut. Știi, firma Provident, dacă nu spun o prostie, este din Anglia. Crezi că acolo fac așa ceva? Dar, unde li se permite și nu li se interzice, fac orice.
Iar, cu Biroul de credit, este foarte greu să obții ceva, un proces e foarte anevoios, iar cheltuielile mari.
Încearcă, dar de multe ori, băncile câștigă, atât timp cât au legea de partea lor.
Sadboy11 întreabă: