Pai singura treaba e ca atunci cand un client face o comanda sa dureze mai mult pana tu o onorezi si abia atunci sa faci si tu comanda mai departe. Alta modalitate nu ai, asta e riscul unei afaceri, sa investesti si sa nu iei pe profit
Nu prea se face ceea ce vrei tu/ Uite eu am comandat de la eMAG in valoare de 3000 de lei si nu mi-a cerut nici un leu avans/ Poti incerca dar o sa pierzi multi clienti facand asta/ Sau tu ai vrea sa vinzi ceva ce inca nu ai pe stoc? Asa ceva ar fi ideeal dar cam imposibil/
Da, ultima idee e corecta, dar ce ma fac daca clientul dispare sau simplu zice ca nu mai doreste produsul? Sa admitem ca faza cu avansul o evit, dar se poate de realizat vreun act care sa fie legal, sa ma protejeze sau respectiv pe client sa-l protejeze?
Astea sunt riscurile cand vinzi online....nu ai ce sa faci. Marin are dreptate, vei pierde multi clienti, pentru simplul motiv ca sunt alte 100 site-uri/magazine fizice care vand ce vinzi tu, cel mai probabil. Asa poate gandeste si clientul : de ce sa iti dau 50% avans, si la sfarsit sa ma anunti ca nu e pe stoc? Oricum, majoritatea care vin pe site-ul tau si plaseaza o comanda, rar se razgandesc. Ce vrei sa vinzi?
Produse care rar se intalnesc aici la noi, haine scumpe, accesorii, ceva de genul acesta.
Dispare dispare, pui produsul la vanzare si ti-l va lua urmatorul. Tu nu vei fi deloc in pierderele, ci cel care a renuntat la ideea de a astepta.
Acum lumea cauta produse si vestimentatie cat mai ieftina, raritati sunt cei care cumpara scump. Deci gandeste-te in ce vrei sa investesti sa nu ramai cu falca umflata ca ai facut ceva si nu te-ai realizat. Este cu dus-intors.