Da, vei întâmpina o grămada de probleme.
În primul rând vei avea reclamații de la vecini, care nu vor fi de acord să ai restaurant în apartament (chiar dacă nu-l numești restaurant). Aceștia îți vor trimite imediat controale pe cap și vor începe să curgă amenzile.
Una este să inviți 2-3-4 prieteni în weekend să gătiți împreună pentru câteva ore, și alta este să ai trafic constant de oameni străini și mirosuri de mâncare în tot blocul.
Din punct de vedere legal, dacă încerci să deschizi un restaurant cu acte în regulă ai nevoie de o grămadă de avize și aprobări pe care nu le vei obține niciodată dacă vrei să operezi dintr-un apartament localizat într-un bloc de locuințe (mai ales dacă este la etaj).
Nu ca vreau sa te descurajez, dar nu cred ca ar prinde. Ar fi greu sa iti faci reclama incat sa auda lumea de tine si concurenta cu cantinele care cer 10-12 lei pe meniul zilei ar fi foarte mare. Daca nu ai spatiul pentru un restaurant, incearca ca firma de catering (livrezi mancare la domiciliu) si avand in vedere ca e mare concurenta, incearca sa te axezi pe o ramura (vegetarieni, traditionala, nu iti recomand chestii prea comune, din nou, concurenta e mare) si sa iti faci reclama buna (poti incepe pe Facebook, nu costa nimic). Poti sa incerci pe ideea de mancare sanatoasa de asemenea sau poate deserturi. Problema e ca iti va trebui si cineva care sa te ajute cu livrarile.
Din punct de vedere juridic cat de greu este sa iti faci o firma de catering ce autorizatii ai nevoie? ce trebuie sa indeplinesti?
sorin8256 întreabă: