| Marin_Alin_1986 a întrebat:

Bună ziua! Recent cineva mi-a solicitat Ibanul de la cont și bic number pentru a îmi face un transfer internațional! Precizez ca i le-am trimis și apoi m-a blocat! Contul îl am în Anglia la Natwest! Este posibil sa aibă acces la contul meu?

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă i l-ai dat, are. Dar ca să facă o tranzacție de pe contul tău bancar, mai nou toate bâncile au obligația și o execută și anume să ceară la orice tranzacție o dublă verificare cu o parolă generată prin sms sau printr-o aplicație a bâncii pe telefonul tău, care este asupra ta. Astfel, el are acces la o parte din datele cu care poate să facă operații de pe contul tău, dar nu va putea, fiindcă nu are acces la telefonul tău. Pe viitor estebine să nu dai numărul bic la persoane fizice, iar pe situri, doar la siturile la care ai verificată bonitatea. După câte știu acest mod de dublă verificare este normă UE, și în mod sigur este folosită și in UK.

Răspuns utilizator avertizat
5 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu stiu ce intelegi prin "BIC"! IBAN-ul este normal sa-l dai. Codul BIC /SWIFT il gasesti pe toate drumurile. Exemplu la mine, codul BT numit SWIFT/ BIC este BTRLRO22. El se gaseste pe site-ul bancii.

| mihai69 a răspuns:

Doar ca să depună.

| Digikey a răspuns:

Poate doar sa depuna daca i-ai dat Iban si bic.
Important este sa nu dai nr cardului si cele 3 cifre de pe spatele cardului.

Răspuns utilizator avertizat