| beatrice31x a întrebat:

Bună ziua, recent mi-am deschis un cont în euro (client Raifessen) și evident, am comandat și un card în euro. Problema mea este următoarea: eu când am făcut comanda din aplicație nu am fost anunțată de costuri suplimentare, scria că e gratis. Azi, când mi-a venit cardul acasă am descoperit că mi-au fost retrași aproape 80 de lei din cont de către cei de la Raifessen. Pot primi banii înapoi dacă închid contul și returnez cardul? Nu mi se pare ok să nu fiu anunțată de această taxă.

6 răspunsuri:
| Konstantinos99 a răspuns:

Eu nu cred ca mai primesti banii, pentru ca ai bifat termeni si conditii care e posibil sa cuprinda suma accea. Inchiderea contului e posibil sa te mai coste deci mai bine suni la banca si vezi care este comisionul de administrare, daca e 0 mai bine iti pastrezi cardul si contul.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Este Comision administrativ
Taxă inițială de furnizare (emitere/înlocuire la expirare) card*
era 70 lei anul trecut
https://www.raiffeisen.ro/......inline.pdf

E bine sa casti bine ochii inainte sa achizitionezi orice serviciu si sa citesti cu atentie documentele aferente.

| beatrice31x explică (pentru Konstantinos99):

Am sunat, și s-a făcut o reclamație, voi primi un răspuns sigur în 3-4 zile lucrătoare. Ce mă deranjează pe mine, este faptul că nu am știut de existența acestor taxe atunci când am deschis contul și am trimis comanda pentru card. Normal ar fi fost să primesc o notificare, ceva acolo prin care să mi se spună că îmi vor fi opriți bani din cont și să verifice cu mine dacă mai doresc sau nu să continui, nu să citesc acolo în aplicație că e totul gratis și apoi să mă trezesc imediat cu banii luați din cont.

| beatrice31x explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Ar fi bine să se specifice taxele aferente fiecărui serviciu în aplicație atunci când decizi să achiziționezi un produs.

| J0B0MAT a răspuns:

Nu ai citit toate specificațiile.Cu siguranță au trecut acolo taxele de administrare, comisioanele și toate cele.Altădată să citești tot ceea ce presupune un abonament, contract, card etc, nu doar cuvintele alea mari puse pentru marketing.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru beatrice31x):

Taxele sigur erau scrise pe undeva, iti dai seama ca sunt acoperiti si vor da vina pe tine ca nu ai citit.