Exista și un salariu minim pe economie pe care sa ti-l ofere obligatoriu, și tot mai sunt firme ce nu îți dau atat.
E usor sa arunci cuvinte, nu? Ia pune-te tu in pozitia unui patron care de vreo 6 luni incoace trebuie sa plateasca cu vreo 25% in plus pentru un angajat pe salariul minim, facturi umflate grav de tot la toate utilitatile (nu, discounturile alea de rahat care se aplica la utilizatorii casnici pentru a masca scumpirile la energie si gaze nu se aplica la firme!), costuri demente la credintele eventual deja existente, dar de cele mai multe ori nu poate dubla-tripla preturile pentru ca nu ar mai veni nimeni la el. Si acum zi-ne ca e escroc fiindca nu iti mareste ca la bugetari (statul roman merge pe minus GRAV DE TOT, in cazul in care nu stiai) ca apoi in maxim 2 luni sa dea faliment si sa ramii somer. Hai, fa un exercitiu de imaginatie si zi-ne ce ai face!
Cu data de 1 iulie 2021, a intrat în vigoare legea care prevede valoarea minimă a unui tichet de masă să fie de 20 de lei, iar valoarea maximă să fie de 45 de lei.
Și da, ai dreptate, este foarte puțin în contextul actual.
Bine ai inteles, legea spune ca bonurile de masa trebuie sa fie minim 30 de lei. Este important sa se asigure ca angajatii au acces la mese decente si nu sunt nevoiti sa se strecoare cu sume mici. Este un pas inainte pentru protectia drepturilor angajatilor.
De ce nu pot acorda funda? Si la alte comentarii nasoale de la diferiti patroni care nici acum nu inteleg ca lumea s-a schimbat, plini de basini si tupeu pe ei imi apare optiunea?
Https://www.tpu.ro/......i-si-de-a/
Se vede cat chef de munca ai. Nu patronii sunt de vina sa stii.
Aşa e. Imi place ca ai intrat pe pagina la mine sa mã verifici? de parca are cineva chef de munca, nimeni nu are. In contextul actual cu aceasta inflatie si aceste preturi chiar ca nimeni nu o sa mai aiba fara macar un minim 4000-5000 pe luna. Patronii au chef de munca? Nicidecum. Singura lor munca este sã sclavageasca pe altii si sa le spuna ce sa faca?
Norocul tau că are cine sa te întrețină. Noi restul trebuie să muncim. Nu avem toți timp sa hăituim pe net.
Lenesii de angajati care vor tichete de masa trebuie sa stie ca este o optiune a patronului nicidecum o obligatie.
Multi angajati atat la privat cat si la stat nici macar nu produc profit de 30 de lei pe zi, abia daca isi scot salariul cu toate beneficiile incluse concedii, libere de sarbatori, asigurare medicala, pensii etc.
Mai sunt oameni la poarta? Cred ca nu la cat esti de frustrat. Lenes esti tu care vrei sã traiesti bine pe spatele prostimii. Dacã eram in stat va dadeam o amenda usturatoare la toti astia ca voi sa nu va mai bateti joc de angajati. Pe mine nu mã intereseaza dacã proiectul tau a esuat sau nu, eu ti-am muncit, imi dai banii, nu mã intereseaza pe mine de tine si de familia ta. Aşa ar trebui sã gandeasca toata lumea!
Pe mine nu mã intereseaza dacã proiectul tau a esuat sau nu, eu ti-am muncit,
Înseamnă că ai muncit prost daca proiectul a esuat
Treaba este ca voi credeti ca aveti numai drepturi si nicio indatorire.
Munca voastra de o zi o face un vietnamez in cateva ore.Nu-si ia medical o data la 3 zile, nici liber de sarbatori cu 3 zile inainte cand ai o lucrare urgenta de terminat.Si culmea are mai multe cunostinte tehnice decat astia de pe la noi care au trecut prin scoala ca gasca prin apa.
Gresit. Depinde la ce ne referim prin proiect. Dacã este vorba de munca fizica, dacã este vorba de o fabrica de exemplu unde lucreaza mai multe persoane, aşa cum am specificat pe mine nu mã intereseaza pierderile tale sau ca nu ai tu profit... dai banii la angajati fiindca aşa este normal. Nu iti convine cumpara-ti roboti, Nu are nimeni nevoie sa iti fie sclav. Nu noi avem nevoie de tine, si tu ai nevoie de altii sa iti faca fundul mare. Din pacate sunt din ce in ce mai putini care mai lucreaza sa faca fundul mare la altii. Cheerz. D
Pai foarte bine atunci, du-te si pupa-l pe vietnamez la fund. Eu dacã mã duc la o shaormerie si vad ca vinde o cioara tu crezi ca mai cumpar ceva de acolo sa mã infectez? Tot patronii vor pierde pe termen lung?
Pe tine nu te a plătit unul sau de unde te-ai luat?
Eu zic sa te angajezi cand o sa devina tichetele de masa obligatorii si sa fie macar de 200 de lei sa bagi in tine ca spartul.
Exact atunci ma voi angaja. Multumesc pentru sfat? hai sa nu exageram dar un 50 de lei tichetul mergea in contextul actual.