| Logout a întrebat:

Sunt temporar intr-un spital de 2ani si am fost anuntat ca-mi incetez activitatea prin aplicarea nu stiu carei legi. Mentionez ca am ocupat 13 luni postul de ingrijitor pe doua sectii diferite si restul de7 luni postul de infirmier pe o a treia sectie unde titulara este plecata in strainatate si si-a intrerupt activitatea prin concediu fara plata pentru 2ani.As vrea sa stiu daca ar trebui sa se ia in calcul ca nu am ocupat 2ani acelasi post(infirmier) sau ca persoana pe al carei post sunt, nu revine la lucru, postul ramanand neocupat.Nu cumva s-a interpretat gresit acea lege?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Din cate spui ai fost angajat cu contract de munca pe perioada determinata, asa ca la expirarea perioadei, daca nu vor sa te reangajeze pe o noua perioada ori definitiv, atunci iti expira contractul de munca si nu ai nici un drept, este vorba de aplicarea prevederilor din Codul muncii, art. 82, conform carora contractul de munca pe perioada determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 24 luni. Dupa expirarea acestei perioade contractul inceteaza. Daca angajatorul are nevoie de tine in continuare trebuie sa te angajeze cu contract de munca pe perioada nedeterminata. Numai bine!