| Geomire a întrebat:

Bună ziua. Știe cineva după cât timp pot aplica pentru un credit la banca pentru casa? Ce vechime trebuie sa am sa mi se aprobe de exemplu 80.000 de euro? Ce salariu trebuie sa am și care ar fi cea mai buna banca care mi-ar aproba creditul? Mulțumesc

3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Aceasta ți se spune și ți se explică la fiecare bancă, căci fiecare are condițiile și politica ei de creditare. Dar să fii atent că nu și se împrumută o asemenea sumă pentru achiziția unei case fără un avans din partea ta, sumă pe care este nevoie să o deții deja.

| mihai69 a răspuns:

Trebuie să ai măcar un an vechime, contract de muncă pe durată nedeterminată, rata să nu fie mai mare de cca 30% din venit, să ai girant sau faci ipotecă.
Pentru avans, poți face un credit separat (de nevoi personale), dar suma ratelor nu trebuie să depășească pragul maxim de îndatorare.
Dar m-aș mira să primești un credit așa de mare la scurt timp după angajare, chiar și cu girant...
Băncile mai verifică și "scorul de credit" al clienților, iar la tine e fix zero.

| SingleForOne a răspuns:

Minim 15% având pentru credit de locuință (standard) sau 5% avans pentru creditul de Prima Casă;
Minim 3 luni la un actual angajator, dacă nu mă înșel și 1 an în câmpul muncii, și să nu ai restanțe de la alte credite;
Cheltuieli de evaluare a imobilului, analiză de dosar, notariale, asigurare locuință, etc;
Venitul minim pentru a-ți permite acei €80.000 încât să te încadrezi la dobânda fixă sau dobânda variabilă (având în vedere că sunt schimbări tot timpul al inflației sau recesiunii, nu se poate face calcule exacte, deci dobânda variabilă ar fi destul de dezavantajoasă dacă nu ai certitudine).