| Licher200 a întrebat:

Bună ziua TPU, azi am vrut sa intreb daca merita sa faci un card de credit ori card de debit si mai vreau sa stiu cum să nu dau nici un ban la banca si la asta ma refer doar vreau sa pun banii pe card si sa îi folosec si nu sa ma imprumut de la banca sau sa fiu dator? Dau funda pentru cel mai bun raspuns!

Răspuns Câştigător
| Iote a răspuns:

Zau daca am inteles ce vrei.
Dar presupun ca vrei sa faci economii, ca sa nu imprumuti bani de la Banca.
Cardul de credit este un fel de imprumut. Dobanzile sunt enorme daca nu restitui banii la timp.
Cardul de debit este pentru economii. Cu el poti si sa platesti.
Nu poti sa nu dai nici un ban la Banca. Platesti comisioane.

3 răspunsuri:
| mi25 a răspuns:

Eu am card de debit si de credit.
Pe cardul de debit primesc salariul, cardul de credit il folosesc atunci cand am nevoie de o suma mai mare decat salariu sau cand cumpar produse de o valoare mai mare - pana la 10 mii de lei - in rate, fara dobanda.
Am si internetbaking, astfel ca pot sa fac platile de acasa, fara comisioane sau cu comisioane mai mici decat la ghiseu.
La banca dau un comision de 5 lei/luna pentru gestionarea cardurilor si internetbaking.

| outsidethebox a răspuns:

Banuiesc ca vrei sa faci plati online:
-debit = "de cati bani atata peste", poti cheltui doar ce ai depus tu.
-credit = ai acces la o suma de bani care nu sunt ai tai si pe care va trebui sa ii restitui, conform contractului de creditare, adica cu dobanda.

Deci, ca sa "dai bani bancii", ai nevoie de un card de debit, insa mare atentie, banii intra de fapt intr-un cont deschis de catre tine la banca si pe care s-a emis un card, deci tot va trebui sa dai lunar niste bani pentru cont si anual, pentru card!

| Psksjns a răspuns:

Cardul de debit e ceea ce cauți, recomand cu caldura revolut https://revolut.com/referral/ioannisbyh! OCT1AR