Frizer, ca bucatar stai prea mult in caldura si miros de mancare, + ca in general ajungi si sa te ingrasi rau . E o meserie destul de murdara.
Analizează-ți aptitudinile și alege domeniu in care crezi că performezi. Nu-i intreba pe altii, intreabă-te pe tine
Bucatar. Poti sa ajungi foarte departe cu asta daca esti dedicat, muncesti. Am bucatari in familie, au salarii de +5000 lei.
Frizer... meh. Oricine poate face asta. Eu n-as suporta sa-mi vina toate pitipoancele la tuns si sa port discutii mediocre cu ele si sa mai iau si salariu mic pentru asta. Daca nu esti vreun hairstylist cu experienta, relatii si imagine, nu se castiga prea bine, cel putin din ce stiu eu de la prieteni care au terminat liceu de coafor-stilist si acum lucreaza in domeniu.
Ai mare dreptate! Totusi, la bucatarie e stres mult, nu? Felicitări pentru. familia ta! Sa ii mearga numai bine.
Multumesc;*
Depinde, sunt restaurante la care se lucreaza in stres, in tipete, in fuga etc, dar sunt si restaurante in care oamenii stiu ce au de facut, se organizeaza si lucreaza linistiti. Ai mei le-au experimentat pe toate . Acum, dupa noroc, dar munca te caleste. Si daca iti place ceea ce faci, nu e un calvar.
Frizer. Ai ocazia sa înveți mai mult, venituri suplimentare. Dezavantajele ambelor este ca stai mereu in picioare, la bucătar stai si in picioare si in căldura, responsabilitate a este mai mare.
Bucatar evident. Ai ocazia sa mananci pe gratis toata ziua iar dezavantaj e ca stai toata ziua in fata cuptoarelor la temperaturi mari.
Bucatar ajungi sa castigi destul de bine, dar ii drum lung pana acolo. Iti trebuie pasiune si ani de experienta sa poti avea pretenti la salariu bun.Dezavantaje - stat in picioare/de inceput vei fi ajutor de bucatar si vei face munca cea grea, adica vei curata saci intregi de cartofi / va fi mult stres, deoarece timpul valoreaza bani /
Frizer ii mai ok, vor veni in mare parte aceleasi persoane daca le place cum tunzi. Salariu nu ii chiar asa de mare, doar daca ti-ai deschide propia ta frizerie ai face bani mai multi.
Ii un raspuns mai greu de dat, conteaza mai multi factori, precum orasu /zona unde ii frizeria/ concurenta din zona / De obicei frizeri au un salariu fix + procentaj din tuns. Daca un tuns ii 15lei - 3 lei ii revine frizerului, + un ciubuc de la uni oameni se strang.
Daca ai posibilitatea de a deschide un solan, iti recomand pentru inceput sa iti faci cursu de frizer si apoi poti avansa la hairstylist.
Sa lucrezi cam 1 an sa vezi cum merg lucrurile / daca poti rezista/ daca iti place ce faci / apoi sa iti deschizi acel salon.
blackmambajdjfjfj întreabă:
christine99 întreabă:
sorin8256 întreabă: