| Mario1994 a întrebat:

Bună ziua tuturor happy Bucătar sau frizer? Care sunt avantaje si dezavantaje la ambele meserii? big grin Care ar merita mai mult?

14 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Frizer, ca bucatar stai prea mult in caldura si miros de mancare, + ca in general ajungi si sa te ingrasi rau laughing. E o meserie destul de murdara.

| Adry05 a răspuns (pentru Adry05):

+ ca frizer poti sa mai lucrezi suplimentar si acasa, ori doar acasa la "negru", ca bucatar nu prea ai varianta asta ca n-ai ce sa faci in plus acasa.

| Mario1994 explică (pentru Adry05):

Ce sa zic laughing Un frizer cu mare experienta si cu propriu salon, cat ar castiga? Ce pret ar fi cel mai ok?

| Adry05 a răspuns (pentru Mario1994):

Castiguri n-am cum sa estimez ca depinde de prea multi factori dar oricum sunt daca ajungi sa-ti ai o clientela generala, daca prestezi servicii de calitate si esti si placuta. + ca tunsul e ceva de care o sa fie nevoie in permanenta + alte tipuri de aranajat, vopsit etc.

| sierra1 a răspuns:

Analizează-ți aptitudinile și alege domeniu in care crezi că performezi. Nu-i intreba pe altii, intreabă-te pe tine

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Bucatar. Poti sa ajungi foarte departe cu asta daca esti dedicat, muncesti. Am bucatari in familie, au salarii de +5000 lei. laughing
Frizer... meh. Oricine poate face asta. Eu n-as suporta sa-mi vina toate pitipoancele la tuns si sa port discutii mediocre cu ele si sa mai iau si salariu mic pentru asta. Daca nu esti vreun hairstylist cu experienta, relatii si imagine, nu se castiga prea bine, cel putin din ce stiu eu de la prieteni care au terminat liceu de coafor-stilist si acum lucreaza in domeniu.

| Mario1994 explică (pentru supadeceapa):

Ai mare dreptate! Totusi, la bucatarie e stres mult, nu? Felicitări pentru. familia ta! Sa ii mearga numai bine.

| supadeceapa a răspuns (pentru Mario1994):

Multumesc;*
Depinde, sunt restaurante la care se lucreaza in stres, in tipete, in fuga etc, dar sunt si restaurante in care oamenii stiu ce au de facut, se organizeaza si lucreaza linistiti. Ai mei le-au experimentat pe toate laughing. Acum, dupa noroc, dar munca te caleste. Si daca iti place ceea ce faci, nu e un calvar.

| Catalina990099 a răspuns:

Frizer. Ai ocazia sa înveți mai mult, venituri suplimentare. Dezavantajele ambelor este ca stai mereu in picioare, la bucătar stai si in picioare si in căldura, responsabilitate a este mai mare.

| Ensiferum a răspuns:

Bucatar evident. Ai ocazia sa mananci pe gratis toata ziua iar dezavantaj e ca stai toata ziua in fata cuptoarelor la temperaturi mari.

| ruddy a răspuns:

Bucatar ajungi sa castigi destul de bine, dar ii drum lung pana acolo. Iti trebuie pasiune si ani de experienta sa poti avea pretenti la salariu bun.Dezavantaje - stat in picioare/de inceput vei fi ajutor de bucatar si vei face munca cea grea, adica vei curata saci intregi de cartofi / va fi mult stres, deoarece timpul valoreaza bani /

Frizer ii mai ok, vor veni in mare parte aceleasi persoane daca le place cum tunzi. Salariu nu ii chiar asa de mare, doar daca ti-ai deschide propia ta frizerie ai face bani mai multi.

| Mario1994 explică (pentru ruddy):

E cel mai bun raspuns de la dv. Pot deschide un salon modern, amenajat. Dar merita ca frizer? Oare cat castiga frizeri cu experienta?

| ruddy a răspuns (pentru Mario1994):

Ii un raspuns mai greu de dat, conteaza mai multi factori, precum orasu /zona unde ii frizeria/ concurenta din zona / De obicei frizeri au un salariu fix + procentaj din tuns. Daca un tuns ii 15lei - 3 lei ii revine frizerului, + un ciubuc de la uni oameni se strang.
Daca ai posibilitatea de a deschide un solan, iti recomand pentru inceput sa iti faci cursu de frizer si apoi poti avansa la hairstylist.
Sa lucrezi cam 1 an sa vezi cum merg lucrurile / daca poti rezista/ daca iti place ce faci / apoi sa iti deschizi acel salon.