Întrebare recomandată | RoxanaGhost a întrebat:

Buna ziua tuturor! Care este cea mai rapida metoda de a trimite bani prin posta?
Mi-a trimis mama vineri niste bani prin posta si inca nu au ajuns.Mi-a zis doamna de acolo ca tocmai pe miercuri-joi.
Mama doreste azi sa-mi mai trimita o suma de bani dar gen sa ajunga rapid.Stiu ca era metoda aia cu mandat electronic sau nu mai stiu cum.Ma puteti indruma?

9 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Posta nu e rapida prin definitie! Posta Romana e inca in secolul XIX. Adica diligente, postalioane, cai...stii tu.
Un mandat electronic la posta costa cat nu face, asa ca, tot WU sau Money Gram sunt baza.

| Violleta2022 a răspuns:

Western Union si Money Gram sunt rapide, banii ajungand in 10-15 minute.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Și poșta are serviciul de trimis bani telegrafic ( electronic) și ajung în câteva ore, contra unei taxe mai mari.

| mihai69 a răspuns:

„E-mandat asigură remiterea pe cale electronică a unor sume de bani nelimitate, în lei, către destinatari, la orice adresă poştală sau direct în cont pentru persoane juridice într-un interval de timp redus (24 ore de la depunerea sumei, în mediul urban, respectiv 48 ore de la depunerea sumei, în mediul rural)."
====
Electronic de rapid, nu?!? 24/48 de ore!
Ar mai fi varianta asta:
https://www.posta-romana.ro/......rapid.html
Cică banii ajung într-o oră.
Dar tot transferul bancar e cel mai rapid, mai ales între conturi din aceeași bancă.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Bine ai venit in mileniul nostru! Revolut? Orice online banking de la o banca decenta? (nu BRD, ca aia sunt timpiti)

| Furnicuta000 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Te-ai gandit ca poate mama ei sta la tara si nu are nici cont in banca iar posta e singura solutie?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Furnicuta000):

90% sanse ca nu e asa. 99% sanse ca daca e asa are o ruda/vecin care sa o ajute cu un transfer normal ca in 2020, nu prin postalion ca in 1850.

| Furnicuta000 a răspuns:

Daca nu vrei cu mandat, sa stii ca posta are un serviciu de curierat (Prioripost) si daca pui un plic sau colet dimineata la prima ora de preferat, ajunge a doua zi cam in orice localitate si costa 8 lei transportul

| Liana030809 a răspuns:

Pai ii pui in plic si la posta zici ca e scrisoare