Îmi pare rău să aud despre situația ta. Dependența de jocurile de noroc este o problemă serioasă, dar există soluții și sprijin pentru a te ajuta să o depășești.
Primul pas este să recunoști că ai o problemă, ceea ce deja ai făcut. Aceasta este o etapă importantă în procesul de recuperare.
Eu îți recomand să apelezi la profesioniști specializați în tratamentul dependenței de jocuri de noroc, cum ar fi psihologi, consilieri sau psihiatri. Terapia cognitiv-comportamentală (CBT) s-a dovedit a fi eficientă în tratarea dependențelor.
Caută pe internet grupuri de suport pentru dependența de jocuri de noroc ( există mai multe în România, și sunt sigur că există și în țara ăn care locuiești și muncești tu).
Pune măsuri de siguranță pentru a limita accesul la banii tăi. Poți cere unui prieten sau membru al familiei să te ajute să gestionezi finanțele pentru o perioadă.
Găsește activități care îți plac și care te pot ajuta să-ți ocupi timpul și să-ți distragi atenția de la jocurile de noroc. Sportul, hobby-urile noi sau voluntariatul sunt opțiuni bune.
Discută cu familia și prietenii despre problema ta. Sprijinul lor poate fi esențial în procesul de recuperare.
Există multe resurse online care oferă sfaturi și sprijin pentru persoanele care se confruntă cu dependența de jocuri de noroc. Poți începe cu site-uri precum:
https://www.reginamaria.ro/......i-de-noroc
https://edukiwi.ro/dependenta-de-jocuri-de-noroc/
https://clinicaaproape.ro/......-de-noroc/
https://drvorobjev.com/ro/tratamentul-dependentei-de-jocuri-de-noroc/
Mie ciuda cel mai mult ca în vara anului trecut în iulie am pierdut tot ass o suma foarte mare de bani mai exact banii de vacanta și de atunci mam jurat ca numai bag nu am mai jucat nici 5 lei pana acum în luna mai când m-am reapucat foarte rău în beturi de 300 500 de lei mana, înainte eram foarte bucuros ca spuneam în mintea mea "acuși am un an de când numai joc și nici nu voi mai juca" dar n-a fost sa fie...
Faptul că ai reușit să te abții timp de aproape un an arată că ai puterea și determinarea necesară pentru a depăși această problemă. Recăderile fac parte din procesul de recuperare și nu înseamnă că ai eșuat. Este important să înveți din această experiență și să continui să lucrezi pentru a-ți îmbunătăți viața.
Te încurajez să urmezi sfaturile pe care ți le-am dat mai devreme. Găsește sprijin profesional și înconjoară-te de oameni care te susțin. Terapia și grupurile de suport te pot ajuta să înțelegi mai bine ce anume te face să joci și cum să gestionezi aceste impulsuri.
Nu uita că ai făcut deja pași importanți recunoscând problema și căutând ajutor. Continuă să fii puternic și să te concentrezi pe obiectivul tău de a scăpa de această dependență. Fiecare zi în care reziști tentației este o victorie.
Dacă simți că ai nevoie de sprijin imediat, nu ezita să contactezi un prieten apropiat sau un membru al familiei. Ei pot fi alături de tine în momentele dificile.
Îți doresc multă putere și determinare. Ai grijă de tine și nu uita că nu ești singur în această luptă.
O sa ajungi boschetar sau sa te sinucizi 100% daca mai continui!
Nu o să mai poți să îi recuperezi,tu te gândești să îi recuperezi dar deja e totul pierdut,o sa te duci la apa cu totul daca continui din ambiție,o sa pierzi de fiecare data totul ce ai trudit.
Tu te chinui sa muncești și patronul,șefii de sala,managerul rad de tine și se distrează prin Dubai,fac ce vor ei de pe banii naivilor ca noi,care ne pierdem acolo și ultimul neuron funcțional.
Pui totul că ești deja sadic,așa am făcut și eu și am stat nemâncat mult timp,am vrut și să mă sinucid! Nu știu dacă e chiar noroc,eu cred că ei dau castigurile la cine vor ei,dau septarii la cine vor ei și castigurile mari și restul pierd într-una care nu se au bine cu ei,care nu au relații de prietenie. Sunt măsluite,nu cred că tine de algoritmi sunt controlate,își bat joc de noi și rad pe la spate de noi cat de reduși mintal suntem că băgăm toti banii acolo!
Noi suntem cei mai fraieri oameni de pe planeta care jucăm la păcănele,nu exista oameni mai fraieri decât noi,la asta trebuie sa te gândești! Câștigi cateva sute apoi pierzi mult mai mult decât ai câștigat,e un ciclu,cam de fiecare data de întâmplă la fel sa ieși mereu pierzător și ei câștigători! Îți dau la început sa te atragă apoi te storc de toți banii. O sa vrei sa ii recuperezi din frustrare și din nou o sa ii pierzi până ajungi sa dai in cap la cineva sa joci din nou sau sa îți pui capăt zilelor,e inevitabil,exact așa se va întâmpla.
Într-o zi psihicul tau va fi foarte vulnerabil,vei fi disperat și vei alege sa termini cu totul după ce vei pierde mult mai mult și vei pierde cu siguranță!
Astea sunt făcute pentru distracție nu sa te îmbogățești,dar tu trebuie sa renunți definitiv la ele că nu te poti controla.
Sfatul meu ar fi sa alegi sa îți pui interdictie peste tot,in toate cazinourile sa nu te primească sa nu mai poți juca!
Renunța de azi pentru totdeauna altfel o sa ajungi rău de tot,și o să le faci rău și celor dragi,te vor părăsi cu toții,vei rămâne singur și bolnav! Dependenta asta e o boala psihica nu un viciu,ai nevoie de ajutor, vizitează un psiholog daca simți că nu te poți controla și fa terapie, spune-i că ești dependent și că nu te poți abține! E un refugiu pentru tine, ai niste probleme și te aceea te-ai refugiat în jocuri de noroc. Daca joci la aparate afla că nu ai nici o șansă să te îmbogățești, și dacă vei câștiga o suma mare după câteva zile imediat o sa ii joci din nou și o să îi pierzi pe toți, banii făcuți ușor se duc la fel!
Ai dreptate dacă nu ma opresc numai pot continua viata asa mam gândit cred ca într-o luna de 4 ori la suicid? dar nu pot face asta nu-mi sta în caracter mai ales când știu câți ani am muncit pentru banii mei și sau dus deodată atunci mi-e greu sa realizez
Am un,, joc,, pentru tine.
Eu l-am facut si am fost foarte incantat de rezultat.
Timp de 1 an, de fiecare data cand m-am aflat la ușa agentiei si voiam sa bag bani, m-am intrebat in clar cat vreau sa bag si i-am pus deoparte, am presupus ca i-am pierdut, plecand acasa.
La final de an cand am accesat suma asta am fost maxim de bucuros, am considerat ca i-am castigat la aparate.
Ia gandeste-te, adunand tot ce ai bagat in anul 2023, ce suma de bani ai fi avut la final de an?
Incearcă, merită finalul cand vezi cati bani ai adunat.