Nu, daca ai documente care sa ateste data cumpararii lor sau, in cel mai rau caz martori.Eu asa am patit.
Daca ai acte chitante in care se arata ca sunt cumparate de tine [numele de fata] deci inainte de casatorie atunci astea nu vor intra in calcul. totusi e o situatie destul de naspa. e bine sa nu se intimple dar nu stim ce ne rezerva viata. daca este vb doar de mobila. electrocasnice nu prea e pb doar daca e vb de un apartament. masina. e bine sa ai acte si dovezi solide [eventual casa pe nume; le parintilor ca sa nu se imparta
Da, daca nu ati facut separare de bunuri. acum toata lumea face separare de bunuri, explica-i ca este normal si nu are de ce sa se supere.
Daca bunurile-s pe numele tau, va casatoriti si apoi despartiti, totul se imparte apoi 50:50. Cred ca exista si varinta cu contractul semnat de amandoi inainte de casatorie ca sa nu se imparta totul, nu stiu...
Daca ai cum sa dovedesti ca e cumparat inainte de casatorie si daca el are suf. bun simt nu va fi nici o problema... ceea ce nu inteleg este cum se poate ca nici nu te-ai casatorit si deja ai o asemenea intrebare! oare dragoste nu mai exista in lume? oare totul inseamna numai banii?
Ai avea sa te casatoresti plecand de acasa cu ce ai pe tine si el (alesul) tot atat? Eu am facut-o acum 10 ani si suntem fericiti! Daca ai dubii asupra lui si a ceea ce inseamna el ca om mai cauta...
Dap, si tu ai dreptul la absolut tot ce a cumparat el inainte de casatorie. trebuie sa intelegi ca dupa casatorie nu mai exista EU si al MEU. Este dor Noi si al NOSTRU.
Nu. v-a avea dreptul la partaaj, daca va fi cazul, doar la ce a-ti cumparat, construit, facut impreuna
Nu. Bunurile dobîndite înainte de încheierea căsătoriei raman bunuri proprii. Bunurile dobandite dupa casatorie devin bunuri comune si in caz de partaj aceastea din urma se impart intre soti prin buna intelegere, act notarial sau prin hotararea instantei.
Nu are drept la nimic, la un eventual partaj se vor impartii doar bunurile dobandite in cursul casniciei, iti spun din proprie experienta, nici macar la o mostenire lasata de parinti nu are drept.
Nu. dupa divort tot ceea ce este cumparat inaintea casatoriei este al tau. da el vine cu msinile in buzunar atunci asa pleca. e bine sa tii toate documentele la indemana. certificate de arantie chitante act de propritate etc, lasale pe la parinti.mai bine sa previi decat sa vindeci
Sotul tau nu are drept asupra bunurilor tale achizitionate inaintea casatoriei. Este o aberatie ce spun unii. Nici tu nu ai drept asupra bunurilor lui dinaintea casatoriei. La un eventual divort impartiti ceea ce ati realizat in perioada in care ari fost casatoriti. Inca ceva: daca in perioada casatoriei mostenesti un bun la acesta nu va avea parte sotul tau.
LumeaÎnTreiDe întreabă: