| LobiucPetronela a întrebat:

Bună ziua! Vreau sa fac un credit la BT, pe 4 ani de zile. Lucrez de aprox 6 luni la aceeași firmă si vreau sa stiu daca ma amăgesc degeaba, s-au banca chiar imi poate oferi un credit in valoare de 30.000 lei, cu un salariul de 4050 brut si net 2568 lei? Nu e o gluma ..chiar vb serios,iar miștocarii, s-au nebăgatii in seama să se abțină! Mulțumesc!

7 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Numai fa imprumuturi la bănci ca NU vei avea deunde sa achiti datoria, banca pune penalizare pe zi daca întîrzîi cu plata, ori tu lucrezi de 6 luni, in 4 ani multe se pot schimba, te da afara, te imbolnavesti, numai poti plătii creditul si atunci banca iti vinde casa, pentru ce ai nevoie de 30.000, atica 300 milioane lei vechi? Înainte de a accepta banca sa te imprumute, gîndeste te merită acest efort din partea ta sa achiti luna de luna comsioanele bancii? Daca ai familie sotie copii este si mai greu cand tu nu vei mai putea plătii ratele, sau chiar pentru părintii tai este greu sa plăteasca, ce varsta ai? Ce vrei sa iti cumperi cu banii imprumutati din bancă? Masină?

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Acum am vazut ca esti fată, credeam ca intrebarea este pusa de un barbat de aceea am zis daca ai sotie copii, dar in orice caz este greu in zilele noastre sa faci față datoriilor, si tu ai un loc de munca de 6 luni doar, de ce nu esti multumita cu strictul necesar? Ai casă unde sa stai, ai ce minca ai cu ce sa te imbraci, fi multumită, nu vezi ca intretinerea la bloc este greu de plătit? România are cei mai multi restantieri la intretinere si la plata creditelor bancare suntem pe primul loc suntem campioni spun știrile la televizor in ceea ce privesc datoriile, acum vrei tu sa faci datorii cand lumea numai are bani? Daca peste un an te va da afara de la serviciu ce o sa faci? Ce varsta ai si in ce domeniu lucrezi?

| siriusblack98 a răspuns:

Eu cand am vrut cu cativa ani in urma sa deschid un card de cumparaturi la ei si sa iau un imprumut de nevoi personale, mi-au spus ca am nevoie sa fiu angajat de minim 1 an si sa am contractul de munca pe perioada nedeterminata. Eu eram angajat la respectivul angajator de 2 ani dar contractul meu era pe perioada determinata (se prelungea pe cate 1 an) si m-au refuzat. Nu stiu daca si-au schimbat sau nu politicile de atunci (sa tot fie vreo 3 ani).

| romeo78 a răspuns:

Exact, cum a spus cealaltă persoană, trebuie contract pe perioadă nelimitată, eventual, chiar un girant. Iar, dacă împrumutul nu este făcut pe termen lung, dacă o rată depășește (dacă nu greșesc), 50% din valoarea salariului net, nu se aprobă de nici o bancă, nu doar BT!

| jhonny999 a răspuns:

Da vrei un raspuns validat mergi la o sucursala de banca BT, si te vor lamuri.

| Whitte a răspuns:

Prima conditie ca sa primesti credit este sa fii angajata pe perioada nedeterminata. Nu stiu cat cere BT sa ai vechime. Daca indeplinesti conditiile, poti primi suma asta. Dar 30.000 lei ii aduni mai usor din salar. Ii aduni pana faci vechimea ceruta. Daca stai cu parintii poti economisi tot salarul si aduni suma intr-un an. Ca sa nu mai platesti dobanzi. Stii ca rambursezi mai mult, nu doar 30.000 lei.

| RAdriana2IFH a răspuns:

Banca iti da, ca nu e proasta. Dar trebuie sa ai si girant.