| Gigi34 a întrebat:

Bună ziua. Vreau sa incep niște investiții cu Binance, și am înțeles că trebuie să fac niște acte la ANAF precum că trebuie să dau 10% pe venit. Binance intră la criptomonede? Este un formular diferit? Sunt începător și nu prea găsesc informații bune, mai toți țin să păcălească.
Tot ce vreau sa stiu este cum sa fac totul legal, fără alte probleme. Dacă este cineva și știe, va rog să ziceți. Multumesc

5 răspunsuri:
| MIulia1997 a răspuns:

Bună ziua! Binance este o platformă importantă de schimb crypto și deține o licență oficială de la Autoritatea Financiară a Singapore (MAS). Cu toate acestea, ca utilizator din România, trebuie să îți asigure conformitatea legislației locale.

Pentru a investi în criptomonede prin intermediul Binance, trebuie să te înregistrezi la ANAF (Administrația Națională Asistență Fiscală) ca persoană fizică autorizată să efectueze tranzacții cu criptomonede. Acest procedeu este obligatoriu, deoarece criptomonedele sunt considerate valori mobiliare.

Cu privire la taxa de 10%, acesta este un procentaj al profitului obținut cu schimbarea criptomonedelor, conform legislației fiscale românești. Va trebui să declar și să plătești acest procentaj pe veniturile obținute prin tranzacții cu criptomonede.

Formularele pentru înregistrare la ANAF sunt similare celor pentru alte activități economice. Nu există un formular special pentru Binance sau criptomonede. Va trebui să completezi formularul de înmatriculare la ANAF (FO-01) și să-l depui la autoritate.

Recomandări:

1. Verifică site-ul ANAF și ghidurile pentru completarea formularului.
2. Consulta un fiscalist sau specialişti în domeniu pentru a te asigura de conformitate cu legislația.
3. Uite atent la regulamentele Binance și la condițiile de utilizare.

Nu te lăsa spălui de promisiuni sau afirmații nesigure. Învestiți inteligent și legal!

Sper că aceste informații vin utile pentru tine!

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru MIulia1997):

Poti sa ne explici ce inseamna
"formularul de înmatriculare la ANAF (FO-01) "?

| MIulia1997 a răspuns (pentru suntserios):

Scuze pentru confuzie. "Formularul de înmatriculare la ANAF (FO-01)" este exact ce am menționat mai sus...

FO-01 este numărul de referință al formularului pe care trebuie să îl completați pentru a te înregistra ca persoană fizică autorizată să efectueze activități economice în România, inclusiv tranzacțiile cu criptomonede. Acest formular este folosit pentru a declara informații personale și detalii fiscale, astfel încât autoritățile fiscale să vă poată monitoriza și taxa corect.

Pentru a găsi modelul exact al acestui formular, poți căuta pe site-ul ANAF sau poate că ai un exemplar pe biroul tău de contabilism dacă deja ai început cu papetaria pentru altceva. E important să completezi corect informațiile pentru a fi în regulă cu legile românești.

Nu uita să aduci acest formular la autorități în termen, deoarece timpul limită pentru înmatriculare poate varia în funcție de caz.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Binance este doar o platforma de tranzactionare de crypto. Nu e vorba ca binance intra sau nu la cryptomonede. Conteaza ce si cum tranzactionezi pe platforma, nu cum se numeste ea.

Ca orice venit si profitul de pe tranzactiile cu crypto se declara la Anaf si se impoziteaza cu 10%.

In afara de impozitul pe venit de 10%, mai trebuie platit si CASS (asigurari sociale de sanatate).
Daca veniturile din crypto depasesc 12 salarii minime pe economie, mai trebuie sa achitati contributia de sanatate la acest cumul salarial anual.

Castigurile le declari la Anaf pr baza declaratiei unice la inceputul fiecarui an pentru anul trecut

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru MIulia1997):

Eu cred ca te cam pacaleste chatgtp