Calculeaza-ti cat primesti pe luna si vezi...nu putem stii noi daca parintii iti dau 10 lei pe saptamna sau iti dau 100 pe zi...
Daca nu stii sa faci calculul asta eu zic ca nu ar trebui sa mai primesti alocatie.
Daca intr-o luna primesti X lei, in cate luni vei primi suma de 3400 lei?
Nr. de luni egal cu 3400 impartit la suma lunara! Bafta!
Fa si tu un calcul. Alocatia e 80 lei/luna daca nu ma insel. 80 x12 luni vine 960 lei + ce mai primesti de la parinti, sa zicem ca ajungi la 1500 pe an. In 2 ani, ar veni 3000 lei, sa zicem direct 3400 in 2 ani, poate primesti mai mult. Deci, cam in 2 ani vei ajunge la suma dorita de tine. Desigur, daca primesti mai mult de la ai tai, poti ajunge mai repede.
Depinde acum si cati bani primesti de la parinti, pe ce ii dai, ce cheltuieli reduci si asa mai departe. De asemenea, e posibil sa nu fii capabil sa strangi suma asta. De cate ori nu mi-am propus eu sa adun 20-30 de milioane pentru diferite nevoi, insa de cum puneam cateva sute de lei, se iveau alte cheltuieli. Cred ca n-ai nicio sansa sa strangi suma asta in mai putin de 2 ani.
E o sumă destul de mare, iar noi nu avem de unde să știm câți bani primești tu de la părinți și rude. Incearcă să pui de o parte o sumă zilnică/săptămânală/lunară și calculează singur.
Nu o sa-i strangi!
Banii sunt facuti sa circule
Cand o sa te vezi cu 2k in buzunar o sa cauti deja oferte sa iti iei altceva mai ieftin, sau oferte, etc
Banii se cheltuie iar prioritatile sunt mereu altele