| Girly97 a întrebat:

Cam la toate bancile din Romania trebuie sa specifici niste detalii cand transferi cuiva bani prin virament bancar? Uneori chiar habar n-am ce detaliu sa scriu in momentul in care vreau sa trimit unui prieten/unei prietene bani.

5 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Acel câmp nu e obligatoriu. Dar poți scrie generic „alimentare cont".

| Sn4k3 a răspuns:

Nu e neaparat.

| Brizbriz a răspuns:

Pentru ca eu vor sa aiba de ce sa se lege in caz ca, cineva face, ceva ilegal
eu in general scriu exact pentru ce sunt banii aia si nu imi bat capul, ca nimeni nu sta sa citeasca daca nu fac ceva ilegal

| blackann a răspuns:

Este optional. greu...stiu.

| REMiXPaLTaLK a răspuns:

In principiu bancile nu prea sunt interesate ce se face cu banii ce se trimit de la o persoana fizica la alta prin virament bancar - problema este doar marimea sumei. Oricum, functie de banca daca te pune sa completezi un formular tipizat modelul lor ca sa faci transfer, o sa ai nevoie sa stii corect numele persoanei ce primeste banii, nr. de cont, IBAN, etc. iar daca exista si rubrica unde se vrea destinatia banilor pentru ce sunt trimisi - poti scrie asa: ajutor medical pentru cumparat medicamente. Pentru trimiterea de sume mari sa zicem peste 50 mii ron sunt alte smekerii ca sa nu stie nimeni nici provenienta banilor nici cine si cui trimite si de ce.