Se completeaza o declaratie de venit, anuala, care se depune la Anaf.
Declaratia contine toate datele tale personale, cu toate veniturile primite de la 1 ianuarie pana la 31 decembrie in fiecare an.
Tu esti cel care declari veniturile conform cu ce bani ti-au intrat in conturile bancare si in contul de paypal, conform extrasul de cont bancar si al statmentului de la Paypal.
Anaful-ul are deja acces la contul tau bancar si am inteles ca pot obtine acces si la cel de paypal, deci poti fii verificat si confruntat, daca ai declarat corect sau nu.
Daca esti prins cu declaratie mincinoasa, se cheama ca ai facut EVAZIUNE FISCALA si esti pasibil de amaneda si chiar puscarie.
Aa da, am uitat de ei, deci impozitul pe venit.
Si ma rog, te duci la anaf, le spui ca ești youtuber și gata sau cum?
Si sti ca veniturile sunt diferite, de aici difera și impozitul dar totuși de unde știu cei de la anaf cati bani iau intr-o luna ca nu poate sa îmi impună același impozitul în fiecare luna, trebuie de fiecare data recalculat pentru ca nu este un venit stabil sau mai bine spus fix.
Sau stai, probabil le dai contul de pe care îți primești banii și ei vad automat ce și cum?
Nu se complica sa stie exact cat faci tu. Declari o suma si aia e. Daca vor einsa te "caute" atunci da, te pot cauta in conturi..nu e cazul la sunele noastre din Youtube/Romania.
Daca incasezi banii pe persoana fizica exista ceea ceea ce se numeste declaratie unica la anaf in care oricine are venituri din alte locuri decat salariu le declara anual si se stabilesc sumele de plata.
29clarabianca întreabă: