In teorie trebuie sa declari doar profitul, dar asta presupune ca trebuie sa ai acte doveditoare pentru ceea ce ai cumparat.
Și dacă nu ai?
Idee e in felul urmator.
ori iti declari doar profitul si ai acte care sa dovedeasca asta in cazul unui control ceva, ori declari toata suma incasata si platresti taxe raportate la aceasta.
dupa cum probabil stii, in ultima vreme anaf verifica tranzactiile prin curier si daca nu declari tu, la un moment dat iti vor trimite ei "nota de plata" si o vor face la suma incasata nu doar la profit.
Știu de noua lege, însă mi-e puțin incertă implementarea.
Știu că plătești 10% din venit, însă daca eu dispun de o sursa de venit neimpozitabila, mă gândesc că declar estimativ doar suma rezultata din vânzările respective.
Țin să menționez și că nu vând lucri foarte des, in jur de 4 ori pe an și nu știu exact cum sta treaba, de aceea întreb
Daca vinzi 4 chestii pe an nu cred ca ar trebui sa iti faci griji, nu cred ca se sesizeaza anaf la atat.
Înțeleg.
Deci ar fi recomandat totuși să declar veniturile pentru a evita alte situații neplăcute, nu?
Și încă un lucru, această declarație 212 trebuie trimisa in mai pentru anul precedent sau pot sa o trimit oricând?