anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care ati mers vreodata cu avionul? nu stiu cum se procedeaza. Vreau sa fac un zbor dus intors Bucuresti valencia. Daca cumpar biletul de pe net ti-l trimit acasa. Iar la aeroport cum se face? e ca la tren, n-am fost niciodata.

3 răspunsuri:
| Cronki a răspuns:

Biletul il achizitionezi online direct de pe siteul companiei alese de tine, si il platesti cu cardul! Companiile low cost au preturi mai mici!
Nu iti trimite nimeni biletul acasa, dupa efectuarea platii vei primi o confirmare pe loc sau in maxim 24 de ore! In confirmarea primita vei gasi un COD de CONFIRMARE unic alaturi de alte date privind zborul tau! Trebuie sa te prezinti cu 2 ore la aeroport pentru imbarcare si biletul de zbor il primesti in momentul cand cantaresti bagajul care merge la cala si cel de mana cu care vei urca in avion!
Atentie caci sunt permise bagaje cu o anumita greutate (tot ce depaseste greutatea permisa, platesti in plus 10€/kg) iar cel de mana trebuie sa aiba niste dimensiuni care sunt specificate in confirmarea de zbor sau pe siteul companiei! Acum 5 ani in urma, geanta care mergea la cala era 5€ acum poate ajunge si 20€ / geanta. Fiecare companie are propriile tarife la care se adauga taxele de aeroport!
Daca mai ai nelemuriri, intreaba!

| radomire a răspuns (pentru Cronki):

Am inteles... pai o sa incerc sa caut un avion mai modest si o programare cat mai din timp ca sa fie ieftin biletul. O sa ma descurc eu. Ms mult.

| CristiSeeker a răspuns:

E destul de simplu, doar ca vei sta destul in aeroport. Din cate stiu check-in-ul se face cu cel putin 45 de minute inainte de decolare. Trebuie sa treci prin niste filtre de verificare, mai intai. Iti vor fi cantarite si verificate (folosind un aparat) bagajele, vei trece prin niste vami (unde iti va fi verificata identitatea) si, in cele din urma, vei astepta imbarcarea intr-o sala mare de asteptare, plina de magazine de tip duty free, cafenele, s.a.m.d. Apoi, va avea loc imbarcarea si decolarea. Cam asa e, in general, depinzand de la aeroport la aeroport modul de desfasurare. In mare, cam asa se intampla. Un zbor placut!