Factura proforma este, de fapt, o oferta de pret, neachitata, informativa, pe care o folosesti strict pentru a compara mai multe oferte de pret si care nu garanteaza pretul. Adica, daca, dupa ce ai considerat respectivul pret ca fiind cel mai convenabil si te intorci la magazin sa cumperi, nu-ti garanteaza nimeni ca acel pret mai e valabil. E ca un fel de aproximare. Factura propriu-zisa este factura care se elibereaza in momentul achizitionarii si pe care apare mentiunea "achitat". Insoteste marfa si este atasata, eventual, la cetificatul de garantie.
Factura proforma este, de obicei, scrisa pe calculator, iar cea propriu-zisa, pe un formular-tip, cu toate datele si stampilele necesare.
Factura este un document care se intocmeste la livrarea marfii ori ulterior acesteia si in baza carei se face plata marfii respective si se incarca in contabilitatea primitorului marfii. Factura proforma este un document care se emite inainte de livrarea marfii si nu constituie document pentru plata marfii ori contabilizare. Definitia completa o gasesti aici: http://www.contabilizat.ro/......forma.htm. Numai bine!
Factura nnormala este factura fiscala in baza careia o cumpare sau vanzare efectuata de catre o firma este introdusa in contabilitate.
Factura proforma este emisa de catre o firma pentru un produs care va fi livrat abia dupa ce este platit, urmand ca dupa realizarea platii sa emita si factura fiscala.
Factura: este un document contabil emis de o companie (furnizorul), către altă companie sau persoană (clientul), document ce conţine lista cu produsele vândute sau serviciile prestate clientului de către furnizor. O factură mai conţine datele de identificare fiscală a clientului (emitentul), datele furnizorului (persoana fizică sau juridică), cota de TVA, precum şi preţul, cantitatea şi valoarea fiecărui produs vândut.
Factura Proforma: Document emis de vanzator prin care specifica produsele ce se vor vinde, cu caracteristicile lor principale si pretul.
anonim_4396 întreabă:
Sadboy11 întreabă: