| mihaimcm a întrebat:

Care este pretul minim ce al cere un web designer pentru a face un web site si care este pretul 'maxim'?
Stiu ca pretul se discuta cu clientul dar vreau sa stiu cat ar cere un web designer pret minim si pret maxim.

4 răspunsuri:
| Biencush a răspuns:

Asta depinde foarte mult de designer.Acesta poate fi un student, care sa se bucure la 50 de euro si sa faca o treaba nu tocmai profesionista, sau o firma specializata, care sa incaseze cu mult mai mult, doar pentru ca are mai multa experienta, are deja un palmares si pentru ca e firma!

| mihaibrasov a răspuns:

E o intrebare cretina asta. E ca si cum ai zice "care e pretul unei masini" si eu iti zic. pai un trabant second e 3 milioane si un maybach excelero e 8 milioane de dolari. si masini sunt amandoua.
Pentru un site de prezentare cu cateva paginute. mai mult de 50-100 de euro nu iti da nimeni ca daca isi bate capul cineva isi face din joomla un template si te-a rupt in 3 secunde pe tine cu tot webdesignul tau.
Daca vrea un magazin virtual de exemplu, atunci poti cere si 1000 de ron sau mai mult, in functie de complexitate... dar te pricepi la asa ceva?

| FashionDiva a răspuns:

Sa fim serios... sumele spuse de cei de mai sus sunt aberante.

Un pret minim nu exista. Daca vrei sa lucrezi cu un freelancer, preturile pot pleca de la 100-150 Euro pana la 800-900 Euro (pentru proiecte de un nivel MEDIU de dificultate). Daca vrei sa lucrezi cu o firma, preturile pleaca de la 500-600 Euro pentru o banalitate de site si depasesc mia pentru ceva mai 'complex'.

Ce nu stiu oamenii, o mare parte dintre aceste firme lucreaza proiectele cu freelanceri pentru ca NU AU PERSONAL CALIFICAT ANGAJAT. Mai exact, omul poate obtine acelasi produs la jumatate din pretul pe care il va plati firmei.

| funkky a răspuns:

Eu sunt blogger, web designer...tot ce tine de net, calculatoare si cer 20 de lire(100 lei) pentru dedatii id pe privat! Peace; x!