| omlet a întrebat:

Care se descurca in platile pe net cu cardul?
Am un cont la bcr - card visa(nu stiu daca au vreo importanta detaliile) si deocamdata in cont am doar euro. Am vrut sa incerc sa platesc ceva... Ma poate indruma cineva cum sa schimb din euro in lei si cum ajung sa platesc?

3 răspunsuri:
| sonya a răspuns:

Buna. Pai daca ai euro pe card este clar ca nu poti avea si lei pe el. Este cont de valuta si accepta doar valuta. Referitor la plati daca se specifica moneda in care poti plati...trebuie sa platesti in aia. Lei cu lei, euro cu euro. Daca dai comanda pe un site din afara unde poti plati in euro, nu poti folosi un cont in lei. Sunt conturi separate. Insa, pentru mai multe informatii te poti duce la BCR si cei de acolo de lamuresc. Succes!

| luciana200972 a răspuns:

Pai nu trebuie sa schimbi tu deoarece toate bancile din Romania fac schimbul automat si fara comisioane in momentul in care faci plata, adica, tu ai euro pe card, platesti pe net cu cardul urmand pasii si introducand suma in lei, apoi ii dai ok, banca va face automat schimbul valutar si va trimite banii in lei deoarece in Romania nu putem face plati la comercianti decat in lei. bafta
Acest lucru l-am aflat si eu de la cei de la banca transilvania

| Teo a răspuns:

Pe majoritatea siteurilor iti scrie sub pret moneda in care vrei sa platesti si atunci tu alegi euro.
Daca nu are siteul de pe care vrei sa cumperi chimbarea monedei te sfatuiesc sa te duci la BCR si sa iti faci schimbare de moneda la cont din euro in lei.
Sper ca am putut fi de ajutor.