| MateoXXL a întrebat:

Care sunt acțiunile de pe Bursa de Valori București (BVB) care au potențialul de a înregistra o creștere medie anuală de cel puțin 20% pe o perioadă de minimum 5 ani? Ce factori ar trebui să iau în considerare pentru a identifica astfel de oportunități?

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Istoria si viitorul.

| StoicAnalysis a răspuns:

Nu prea exista siguranta ca in 5 ani, bursa va creste constant anual. Crezi ca cei care castiga profit din bursele de valori, stau cu siguranta asta? Ei isi bat capul zilnic cu toate variabilele care ar putea influenta bursa respectiva, sunt foarte activi social, si sunt la curent cu toate detaliile posibile. Cu cat ai mai multe relatii si cunostinte, cu atat poti prezice mai mai des anumite scaderi sau evolutii ale unei burse vizate de tine.

Crezi ca marii afaceristi din asa ceva, stau pe TPU pregatiti sa iti raspunda tie la intrebari? Ei isi bat capul cu alte treburi.

| MateoXXL explică (pentru StoicAnalysis):

Era doar o întrebare decentă. Nu este cazul să fii sarcastic, ironic și impertinent. Chiar crezi că mă interesează o părere de genul ăsta? Mă refer la faptul că nu este constructivă ci doar lipsită de sens. Îți recomand să mai citești puțin din Warren Buffett, Benjamin Graham, Peter Lynch, Michael Lewis, Robert Kiyosaki, Charlie Munger, Jesse Livermore, Mark Minervini și alții. Relațiile și cunoștințele sunt extrem de utile și pot oferi un avantaj, dar predicțiile precise ale evoluțiilor bursiere sunt întotdeauna influențate de incertitudini, iar un grad de precauție și adaptabilitate este necesar pentru a face față schimbărilor rapide ale pieței. Ai perfectă dreptate. Marii afaceriști nu își dedică timpul pentru a răspunde întrebărilor pe platforme precum TPU, pentru că preocupările lor sunt, în general, mult mai complexe și mai strategice. Ei sunt angajați în activități de mare amploare, cum ar fi gestionarea imperiilor lor financiare, luarea unor decizii fundamentale pentru afaceri, influențarea piețelor sau crearea de noi oportunități de investiție.

Totuși, ce putem învăța din această observație este că succesul în afaceri nu se bazează doar pe relații directe, ci pe o abilitate constantă de a analiza, de a lua decizii fundamentate și de a învăța din experiențele celor care au obținut rezultate remarcabile. Căutarea de cunoștințe din surse diverse, inclusiv prin studierea lecțiilor oferite de acești mari afaceriști prin cărți, interviuri sau strategii publice, rămâne o cale înțeleaptă de a avansa.

În final, adevărata înțelepciune nu vine doar din a cere răspunsuri de la cei mai mari, ci din a învăța să gândim independent, să aplicăm lecțiile lor și să înțelegem esența succesului lor.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru MateoXXL):

Oamenii care au scris cartile astea au avut ca scop prima si prima data, sa ia banii de la tine, vanzandu-ti impresia ca dupa ce le citesti, vei fi si tu ca ei. Daca nu esti un geniu de fel, nu ai sa poti evolua doar din carti.

Mai degraba intrebarea ta a fost una lipsita de sens in contextul asta. Pentru ca te asteptai sa primesti un raspuns constructiv pe un site care se focuseaza mai mult pe rezolvari de probleme de ordin spiritual si moral.

Hello man? Tu nu ai citit nici măcar ROF-ul acestui site TPU. Tu spui că TPU se focuseaza mai mult pe rezolvari de probleme de ordin spiritual si moral. Din moment ce nu ai citit nici măcat câteva pagini din regulamentul TPU, ce pretenții să am la tine că ai citit măcar o carte scrisă de autorii amintiți de către mine.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru MateoXXL):

Vorbesti de pretentii si carti citite, dar nu esti in stare sa observi realitatea din jurul tau. Esti exact ca acel tocilar din prima banca care are 10 pe linie, dar dupa ore, este de nota 4 la viata reala.

Nu stiu daca ai observat, dar absolut toate legile si regulamentele din viata noastra, sunt doar niste norme de ghidare pentru a functiona societatea in care traim. Insa in realitate, nimeni nu le respecta 100% sau nimeni nu se incadreaza la perfectie in ele.

iti si dau exemplu acest site:
Da, TPU are in regulament anumite drepturi si obligatii dupa care trebuie sa ne ghidam. Si da, exista pe acest site toate categoriile de domenii in care iti poti pune intrebarea sau raspunsul. Insa in realitate, o foarte mare plaja de oameni care stau pe acest site, sunt oameni care au probleme existentiale, oameni care vor sa stea la discutii si dezbateri, oameni care au nevoie de raspunsuri la problemele comune din viata de zi cu zi.

Si acum te intreb pe tine, referitor la intrebarea ta legata de bursa de valori. Statistic vorbind, chiar crezi ca pe acest site, vei gasi un om care se pricepe de minune la asa ceva? Si daca vei primi raspunsuri, iti garantez eu 100% ca vor fi doar oameni care isi vor da cu parerea sau care doar vor pretinde ca stiu raspunsul pentru a se baga in seama si a cauta atentie.

Dacă pot să ajut un singur om pe TPU, fie prin intrebările fie prin răspunsurile mele, atunci eu mi-am atins scopul. Dar nu înțeleg de ce atâta înverșunare, că eu am pus doar o singură întrebare aici, Și una de bun simț. Însă ți-aș recomanda să ataci ideea, iar nu persoana. Până la urmă, toți suntem aici pentru a învăța ceva unii de la alții, nu pentru a crea conflicte. O dezbatere civilizată ne îmbogățește perspectiva, dar atacul personal limitează dialogul și transformă scopul comunității. Ține-o tot așa man, pentru că eu momentan, nou fiind pe TPU, am să-ți dau eject și ignore. Succes!

| MistarGoGu a răspuns:

Bănci, Asigurări și sector energetic *( Nuclearelectrica +, aia cu petrol și gaze )
De caldura, curent, combustibil & credite la vacante în Antalya și Iphone TOTI avem nevoie!