Pentru prostimea de rand(cei care au sub 20 000 de euro) nu merita sa ii bagi la banca.Dobanda e fix 0. Spre exemplu daca bag 70 de mil la banca, ce imi ofera ei la un depozit la termen pe 3 luni, imi da undeva pe la 30 de lei sau asa ceva.Pai bani aia ii gasesc in 3 luni pe jos deci clar nu merita.Ti-am dat un pur exemplu.
Ce-i sigur, e sigur> Titluri de stat vs. Depozite bancare. Avantaje si Dezavantaje
https://www.finzoom.ro/......5fe331cc2/
O dobândă mai mare care apără banii tăi de erodare prin inflație. O modalitate economisire. Posibilitatea de a face plăți online dintr-o rezervă pentru situații neprevăzute.
Dobanda, care poate fi intre 0.5-2.5%. Merge fain daca detii cateva milioane de euro.
Singurul avantaj este că banii sunt mai în siguranță decât sub saltea. Un avantaj financiar nu există.
Banii sunt mai in siguranta decat sub saltea unde, s-ar putea sa nu se stie
primesti o dobanda pentru ca ii tii la banca, nu mare, dar oricum, mai bine decat la saltea
dezavantajul e ca atunci cand divortezi sau ai o problema oarecare cu banca, se stie exact unde sunt banii tai si ti se poate pune poprire, confisca, etc.
Cosminulabc întreabă: