anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care sunt cauzele crizei financiare actuale?

Răspuns Câştigător
cristian
| cristian a răspuns:

Daca s-ar cunoaste cauzele reale ar fi eliminate efectele.
Se pare ca economiile unora au dus la declansarea crizei.
Unele popoare au economisit si ofera bani imprumut cu dobanda.

6 răspunsuri:
| Krina a răspuns:

Miriam, cum adica " ce mai conteaza cauzele"?
Ai auzit de legatura cauza - efect?
Ei uite, efectul il traim cu totii in prezent, mai mult sau mai putin.Ca sa poti solutiona o problema, oricare ar fi ea, trebuie sa-i cunosti cauzele, orginile, sa le constientizezi in primul rand si apoi sa gasesti solutii.
Interesant raspunsul anonim si oarecum justificat. Oare chiar e criza, sau revenire la normal?
Termenul de "criza" a inceput sa fie utilizat ca mijloc de eschivare si explicare a unor actiuni esuate. Daca nu avem un loc de munca dam vina pe criza. Daca au crescut dobanzile la creditele bancare, tot criza e de vina.
Dar oare nu noi am provocat criza asta? Nu avantul excesiv sta la baza ei?
Pur si simplu acum invatam adevarata valoare a banului si greutatea cu care se obtine.Invatam sa apreciem mai mult unele lucruri si sa fim mai cumpatati, ca doar "nu tot ce zboara se mananca!"
Situatia din prezent este rezultatul actiunilor noastre, care "caramida cu caramida" s-au adunat pana au format un "zid" de care ne-am lovit cu capul.Si acum ne doare si ne vaitam si dam vina pe altii.
Va dau niste exemple banale: am ajuns sa ne bagam in credite mai mult decat putem duce, doar pentru a avea un confort sporit (credit pentru plasma, desi mananc pufuleti toata ziua si merg cu troleul; sau vreau o petrecere demna de trecut in istorie de ziua mea de nastere, dar nu am bani destui, dar imi fac credit pe 10 ani si "sparg gura targului").
Da, ce va spun e real! Inconstienta totala gasim la acesti oameni!
Acum zicem "ce bine era daca aveam niste bani pusi deoparte!" Normal ca era bine.Acum puteam sa-mi schimb mobila din living, ca aia de acum 3 ani nu mai e la moda; si vecina de vis-a-vis si-a luat credit sa-si remobileze toata casa.Eu de ce sa fiu mai prejos?
Asta este mentalitatea romanului.Nu folosesc termenul "era", fiindca se pare ca la noi nu functioneaza morala cu "omul din greseli invata", ci "pasesti din greseala in greseala".
Deci, "criza" asta, cum o numesc multi, de fapt ne EDUCA si invatam ce inseamna sa nu-ti cunosti limitele.Doar expresia " cu cat ai mai mult, cu atat cheltui mai mult" e cat se poate de reala. Diferenta e ca nu toti inaintam cu pasi marunti, ci in salturi cat mai mari, pentru a ajunge in varf si a cadea de acolo.
Acum daca apuci sa cazi, te ingropi!

| miriam a răspuns:

Ce mai conteaza cauzele, important este ce trebuie facut sa depasim situatia...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Care sunt cauzele crizei financiare actuale?! oare este criza? oare nu inainte de criza totul a fost umflat ca un balon de sapun? eu asta cred.
acum am revenit cu picioarele pe pamint
multe au fost supraevaluate.de zeci de ori.cineva a luat o gramada de bani.cine ii va palti acum? noi toti mai putin cei care au luat banii.cineva care a vindut un teren, de exempu, cu o valoare de citeva ori mai mare decit face de fapt a ramas cu banii.bani din banci majoritatea.si acum trebuie ajutate bancile!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Parerea mea este ca toti banii au fost investiti antrr-un alt proiect mare si foarte secret pentru noi oamenii de rand al stiu doar acei oameni foarte bogati, va spun eu acel secret acel proiect este construirea unor nave spatiale pentru un eventual refugiu de pe tera pentru ca an viitorul apropiat, aparte de zvonuri, chiar se vor antampla calamitati naturale asa ca toti acei oameni care sau nascut foarte bogati si dupa a caror investitii noi oamenii de rand aveam de lucru si asa banii erau pusi an circulatie, siau retras investitiile orientanduse dupa acea investitie mare si secreta stiuta numai de ei si NASA asa ca acesta esteadevarata cauza care pare o mincina gogonata dar poate fi purul si tristul adevar

| robyboy a răspuns:

Prea multi bani luati dinbanci de presoanele fizice cat si juridice, si prea putini bani depusi in banci

Întrebări similare