La acte sa fie in regula, la poziționare, la vecini, la datoriile de la întreținere, la geamuri, ușa, la problemele de la termoficare, la când și cum bate soarele, la instalația sanitara și electrica, la anul de construcție, la intabulare.
În primul rând vecinii -sa fie o zonă liniștită, nu cu maneliști, petrecăreți sau cu oameni violenți în familie, sau cărora le place să aibă inundație în casă.
În al doilea rând să nu fie prea vechi, deoarece și țevile, conductele sunt vechi.
Să aibă fereastră la baie este un mare avantaj. Și la fel și instalația electrică schimbată.
În blocurile noi găsești cam tot ce îți trebuie.
In principal, sa nu fie blocul cu bulina rosie, sa nu aiba probleme cu sobolanii si gandacii, sa nu fie apartamentul chel, ( Nu vrei sa bagi alti bani in el dupa ce l-ai cumparat ), Si restul depinde de preferintele tale.
Cel mai simplu este să te duci cu un arhitect și un structurist să se uite la apartament și să-ți spună dacă este ok de luat, dacă e totul în regulă și legal și dacă are sau nu probleme ascunse
Te uiti de cand este construit blocul, din ce material este construit si ce facilitati ai imprejur
Daca iti place cat de cat zona, privelistea, aspectul apartamentului si l-ai cumpara, spui ca te mai gandesti si revii. Te intorci mai tarziu in bloc sau a doua zi si vorbesti si cu 2-3 vecini ca sa intrebi daca e sau nu galagie si daca sunt probleme in bloc de vreun fel, sa te uiti la avizier daca sunt datorii mari la intretinere in bloc ca sa nu fie risc de oprire a apei.
De acord cu fereastra la baie, imi lipseste teribil.
Oricat ti-ar placea soarele, evita apartamentele orientate spre sud, e groaznic de cald vara. Mergi la vizionare pe la 2-4 si o sa intelegi ce zic. Evita-le si pe cele orientate spre nord, ca sa nu faci igrasie.
Sa aiba lift, ideal 2, desi se gasesc rar blocuri din astea.
Sa iei la un etaj unde sa poti urca usor tu si ai tai daca nu merge liftul, dar nu prea jos ca sa nu fie probleme cu refularea, optim 2-4.
Daca ai pe cineva care se pricepe la instalatii electrice/sanitare, ai putea sa il iei cu tine.
Sa fie construit dupa 1977, se pare ca sunt mai rezistente blocurile acelea.
Iti recomand sa iti faci niste liste scoase a imprimanta cu chestiile de verificat si sa bifezi pe ea, ca o sa te zapacesti in momentele respective.
Succes!
Citesc ce se zice mai sus.
Manelisti (ca si romanii cu pretentii s-au manelizat) vei gasi peste tot. Acum, depinde cat de tare sau la ce ore asculta "muzica preferata".
Acte! Daca e in Ardeal, actele nu au cum sa nu fie in regula. Doar daca nu e vreo mostenire cu succesiunea inca nefacuta. In Moldova, Muntenia, Dobrogea, da, verifica sa fie intabulat.
Orientarea. Iti place soarele? Sa fie la sud. Nu-ti place? Sa fie la nord sau est-vest.
Materialul din care e facut blocul: placi de beton, caramida, bca. Izolat sau neizolat.
Eu m-am ferit de apartamentele proaspat zugravite. Sigur ascund un defect: inundatii, igrasie, etc. Oricum noul locatar isi zugraveste. Macar pentru culoarea preferata sau pentru o dezinfectie.
Un avantaj ar fi tevile inlocuite (pe tot tronsonul, nu doar la apartamentul de vanzare).
Apoi, daca esti sensibil la zgomote, mai tragi cu urechea la vecini. Te duci la vizionare dupa amiaza sau spre seara cand e toata lumea acasa.
Atentie! Agentii imobiliari sunt buni vanzatori: prezinta prima data cele mai greu vandabile apartamente. Nu te lasa pacalit de "uite dom'le, are cablu" sau alt argument pueril. La ala oricum reinoiesti abonamentul.
Succes!
anonim_4396 întreabă: