| Bishopp a întrebat:

Cat de sigur credeti ca este agonisirea unei sume de bani pe un card de debit?
Exista vreun risc sa pierd vreun ban din motive bancare?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Banii de fapt stau in contul tau bancar.
Cardul de debit este o bucata de platic cu cip electronic care iti permite prin intermediul unui bancomat, sa te conectezi la contul tau bancar si sa platetsi direct din contul tau bancar.
Cu cat alegi o banca mai mare, cu atat esti mai sigur.
Bancile mai mici pot da faliment, se pot inchide, dar cele mari nu.
Nu-ti fura nimeni banii de pe cardul bancar si nici nu ai de ce sa-i pierzi atata vreme cat ii tii intr-o banca mare.
Trebuie sa ai mare grija sa nu dai cardul nimanui si sa scoti banii de la un automat al bancii tale, de preferat la un sediu de banca, pentru ca cele de la colt de strada, pot contine platforme instalate de hackeri care-ti pot copia cardul si iti pot inregistra codul pin (adica cele 4 cifre care acceseaza cardul).

| Bishopp explică (pentru Violleta2022):

Brd. cred ca e ok.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Bishopp):

BCR cred ca-i cea mai buna!

14 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este sigur dar nu este indicat, devalorizarea leului este mai mare decat dobanda acordata.
Pentru economisire este indicat un depozit la termen, sunt pe diferite termene, dobanda la depozite depaseste, de regula, devalorizarea.
Si depozitele de pana la 100.000 euro sau echivalentul in lei sau alte valute sunt garantate de catre FGDB, asa ca nu este nici un risc.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Banii pana in 100.000 de Euro sunt garantati de stat. Nu poti sa-i pierzi. https://www.fgdb.ro/pagini/intreb%C4%83ri-frecvente

| Bishopp explică (pentru Salontanul):

Dar este pentru depozite. Eu ma refer in a tine pur si simplu banii pe card.

| Salontanul a răspuns (pentru Bishopp):

Se vede ca esti tanar! Tinerii sunt cam grabiti. Daca citeai articolul 7 iti dadeai seama ca am dreptate:
"Ce se înțelege prin depozit?

Depozitul este orice sold creditor, inclusiv dobânda datorată, rezultat din fonduri aflate într-un cont sau din situații tranzitorii derivând din operațiuni bancare curente cum ar fi:

• depozit la termen

• cont curent

• cont de economii

• cont de card

• cont comun"
Eu am lucrat cativa ani buni prin banci si stiu ce vorbesc.

| Bishopp explică (pentru Salontanul):

Da. sunt tanar si nu prea ma pricep. d-aia am postat aici aceasta intrebare. Iti multumesc si sper sa ai dreptate! Pentru ca mi se pare cel mai sigur in felul acesta.

| sasa1sasa1sasa1 a răspuns:

"Din motive bancare", nu poti sa pierzi banii. In cazul in care Banca ar da faliment (in acest moment, nici una nu e in pericol), exista un fond de garantare al depunerilor in limita a 100.000 € (echivalent in lei).
Daca aduni o suma mare, e de preferat sa faci un depozit. Cardurile nu au dobinzi dar au comisioane.

| Sarcopt a răspuns:

Dacă poți să-i străngi tu ar fi ideal, pe card sunt tot felul de comisioane.

| Bishopp explică (pentru Sarcopt):

Am card de student cu 0 comisioane peste tot atata timp cat sunt student, dar lucrez si vreau sa mi strang banii pe card.

| Sarcopt a răspuns (pentru Bishopp):

Ştiu că cei de la Transilvania au un card unde au comision 0. Orienteazăte care bancă au comisioanele foarte mici sau 0, altfel nu se merită să străngi bani pe card.

| Bishopp explică (pentru Sarcopt):

Am deja un card cu 0 comisioane peste tot orice as face. Intrebarea era daca exista vreun risc. De exemplu in mintea mea ma gandesc ca o sa ma trezesc intr-o zi cu soldul 0 si cand o sa merg la banca sa verific or sa dea din umeri. E posibil asa ceva?

| Sarcopt a răspuns (pentru Bishopp):

Este posibil, nu este 100% sigur să păstrezi bani pe card.

| Bishopp explică:

Mai oameni. Eu ma refer la faptul de a pune niste bani pe un card de debin. Fara comisioane pentru ca am 0. Fara dobanda pentru ca pur si simplu este pe card. Nu este o depunere cu dobanda. Este o suma de bani adunata pe un card.