| COSMIN01_8510 a întrebat:

Cat m-ar costa taxele vamale si transportul din usa pana in romania pentru imbracaminte?

Răspuns Câştigător
| KodrutZ a răspuns:

Prostii, alessia. In general, la valorile mai mici nu se plateste nici o taxa. Daca esti persoana fizica, e posibil sa platesti TVA-ul pentru valoarea declarata, eventual ti se va cere sa faci o dovada a platii, in cazul unei valori ridicol de mici, sau ti se va calcula cu o valoare standard. Transportul depinde de la caz la caz. La 2-3 tricouri, nu trece de vreo 10 dolari. Daca e ceva mai greu si vrei sa fie si asigurat coletul, poate sa ajunga 25-30 (eu de exemplu am luat o haina din piele intoarsa, si a fost vreo 25 de dolari haina si 35 transportul, dar a meritat - taxe nu am platit deloc).

1 răspuns:
| alessia5158 a răspuns:

Daca expeditia se face dintr-o tara membra UE, nu se platesc taxe vamale iar costul transportului este in functie de greutatea coletului, distanta si transportatorul ales(posta, curier international). Daca expeditia se face din SUA, poti afla cam cat ar fi taxa vamala pe care trebuie sa o platesti la ridicarea coletului daca te informezi la un oficiu postal cu asistenta vamala din orasul tau.