anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Căți din romănii de rend cred in investiții?

11 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Să creadă? Da ce investițiile sunt vreun zeu sa crezi in ele?
Mai bine întrebi câți români de rând au educația financiară încât să înțeleagă conceptul de investiție, sau câți își permit financiar să investească.

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru suntserios):

De ce spui asta. Numai in Zei se poate crede?
A Crede si a fi informat merge mănă-n mănă. A CREDE in ceva că dă roade este foarte important, Mai ales cănd vine vorba să-ți pui banii acolo.
Uita-te doar la miliardele de credincioși care lasă și ultimii banuți din casă in buzunarele celor care numără bani bisericii, Oamenii ăștia au convingerea că investiția aia e bună.
Am intrebat căți Romanii cred in investiți deoarece noi Romănii incă trăim cu moștenirea comunistă de-a rămăne pe loc de dragul egalități și pentru a nu-i supăra pe cei neproductivi

| suntserios a răspuns (pentru DeMicUnCălător):

Investitia e ceva demostrat. E un conept economic.
Nu ai ce sa crezi sau sa nu crezi.

E ca si cum ai spune daca crezi in cursul valutar sau nu.

| dullcat a răspuns:

Probabil 0.01%.Nimeni nu vrea sa se trezeasca cu enomiile pierdute, iar multi romani nici nu stiu ce sunt alea economii si nu au fond pentru urgenta, adica pentru sanatate, reparatii diverse, pentru casa, masina(daca exista), daramite pentru vacante si alte cele nu neaparat necesare.Consider ca doar persoanele de rand care totusi cunosc asa putina educatie financiara sunt singurele dispuse sa investeasca in diverse.Am cunoscuti care s-au fixat pe aur sau pe chestia aia cu imprumutatul banilor catre statul roman.Despre cel din urma unii au facut misto ca nu isi va mai vedea banii inapoi, insa dupa un an si-a primit banii inapoi plus dobanda, adica vreo 8000 de lei, facand practic nimic.It's something.De fapt, ar fi ceva daca ar exista mai multi romani care sa se incumete in asta, iar statul sa nu mai imprumute de la straini.

| NLS a răspuns:

Ar crede destui, daca ar avea ce sa investeasca.

Din pacate, marea majoritate e pe 0 la final de luna, si multi chiar pe minus.

Si ce a spus Sophieka e adevarat.
Unii inteleg ideea, dar nu au habar, si atunci nu vor sa riste.

Si asa e si corect, nu te bagi in ce te depaseste.
Bursa de exemplu nu e pentru toata lumea.

| Hyperion7 a răspuns:

Probabil un 20% într-un caz optimist.

| Sophieka a răspuns:

Cam niciun om de rand? Sau cred fara a stii sa faca ceva ca sa iasa din randuiala care ii tine pe loc.

| Drake21 a răspuns:

Depinde in ce investesti, in terenuri de pamant poti doar sa castigi

Răspuns utilizator avertizat
| Altinbek a răspuns:

Cam 5%.

Întrebări similare