Salut
Normal ca exista, eu am o contabila care se ocupa de toate astea pentru firma.
I-am facut procura pentru reprezentare online prin notar, are dreptul sa-mi depuna toate actele prin semnatura electronica si raspunde pentru ce face. Tot ce trebuie sa fac este sa ma intalnesc cu ea din cand in cand sa-i dau facturile.
Nu ma pricep la birocratie si nici nu sunt dispus sa invat, banuiesc ca esti in aceeasi situatie.
Schimba contabilul si nu te doare capul.
Vezi alti amici/cunostinte cu firme in aceeasi localitate, parteneri de afaceri daca-ti eprmiti, cu cine fac contabilitatea si muta-te, nu are rost sa alergi.
Bafta
Eu lucrez la o multinationala care si-a externalizat serviciile de contabilitate catre o firma, nu-i dau numele, nu stiu daca este voie aici. Cert este ca, am aflat ca se poate si, am apelat si eu la aceasta firma de contabilitate (am si eu si o firma si un PFA) si am renuntat la contabil. Sunt foarte multumit, nu ma mai stiu de contabilitate sau salarii sau alte prostii. Dau actele odata pe luna si aiai este tot. Mai mult, vin ei si-mi iau actele, ceea ce mi s-a parut cool! Am vazut un articol despre ei aici, daca te intereseaza, si daca te ajuta cu ceva, un articol foarte interesant cu aceiasi tema ca intrebarea ta: http://www.amz.ro/articole/contabil-bun. Sper sa iti fie de folso si sa primesc fundita!