anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce afacere cu investitie mica credeti ca ar merge in Romania la ora actuala?

As putea investi in jur de 4000-5000 de euro (chiar mai mult daca e cazul si consider ca se merita) intr-un mic bussnies, insa cum sunt plecat de 5 ani in strainatate nu stiu ce ar mai merge prin tara. Ma gandeam mai demult sa ma apuc de taximetrie, dar cum Craiova e plina de taxiuri si tot mai multa lume isi cumpara masini, nu e de viitor si nici profitabil. Ideile sunt variate, de la zootehnie( Sa imi cumpar o turma de oi, am inteles ca se revigoreaza acest sector.), pana la agricultura-horticultura (Plantatie de capusuni de exemplu.)
Si cresterea viermilor de matase ar fi inca o varianta de luat in calcul.

De asemenea m-am gandit si la un fast-food/shaormarie, eventual ambulant cu rulota comerciala. Imi amintesc ca liceul unde am facut eu avea elevi de la clasa 1 pana la a 12-a m deci sute de elevi ce trebuiau hraniti. Si mai stiu ca in pauze ne cuplam cate 2 si cumparam paine si salam, deci daca am fi avut un fast-food in zona ar fi fost mana cereasca.

Am lasat in ultimul rand afacerile online, pentru ca suntem pe internet si banuiesc ca aici se pricep cei mai multi din membrii TPU. Ce parere aveti despre asta? De magazine virtuale e plin, si vad ca nici nu prea e obisnuit cumparatorul roman cu cumparaturile electronice. Majoritatea mi-au spus ca ce ar merge cel mai bine in online (cum era de asteptat dealtfel) este sectorul XXX, adica un site cu videochat, sau ceva de genul, insa o asemenea afacere deja sare foarte mult din fondurile mele necesitand apx un sac de bani.

In speranta ca nu v-am rapit foarte mult timp, astept ideile si raspunsurile voastre serioase!

Răspuns Câştigător
| ikram a răspuns:

Un birou notarial nu e chiar o afacere. Nu poate oricine sa aiba un cabinet notarial, be langa faptul ca persoana trebuie sa termine facultatea de drept, sa dea un examen si chiar sa intre in uniunea notarilor in Romania.

In schimb in legatura cu asta, poti deschide un cabinet de traduceri autorizate asta e mai simplu, angajezi niste translatori autorizati, petru ca actele care le aduc romanii din strainatte de ex. trebuie traduse de un translator autorizat, dar asta depinde de locul si oras daca ar merge sau nu.

Un fast-food cred ca e o idee destul de buna, poti deschide intr-o zona centrala-semicentrala, unde sa fie destul de circulat, si incepi cu ceva mai mic, si pe urma incerci sa te extinzi.
Sau mai poti incerca cu o clatitarie sau ceva de genul asta, sau chiar cu Simingerie (covrigi calzi), eventual sa faci si simingerie si sa ai si shaworma si alte chestii fast-food. Oricum in Iasi, simingeriile merg foarte bine, e plin orasul, cam de vreo juma de an se deschid in continuu.

31 răspunsuri:
| Paun_Gina_1967 a răspuns:

Da cu un fast food pe rulota merge dar mai mult in sezonul cald, cand, vine frigul mai bine prefera sa mearga undeva la interior.vb din proprie experienta.am inchis de vreo 3 saptamani, nu o aveam adevarat, langa o sc dar era intr-o zona industriala si nu merge sa tremure cu mancarea in mana.