Valoarea unei monede este in functie de raportul dintre cerere si oferta. Ca sa scada E si sa creasca Leul este nevoie ca pe piata internationala E sa aiba mai putina cautare iar Leul sa fie mai cumparat ca E. Asta depinde de export. Cand Ro va produce rogojini care se vor vinde mai bine ca BMW sau VW lumea va cauta sa cumpere Lei ca sa achizitioneze rogojini romanesti care se vand in Lei, asta creste pretul. Moneda este o marfa ca oricare alta. Daca la stadion se vand seminte la o singura intrere vor fi mai scumpe decat daca sunt la toate intrarile. Simplu, nu?
Foarte multe chestii... Dar trebuie sa ai cunostinte financiare ca sa le intelegi. Simplu, orice moneda se devalorizeaza cu timpul, asta se numeste inflatie. Unele se devalorizeaza mai incet, altele mai repede. Si mai e si vorba de puterea monedei pe plan international. Nu poate doar raportul dintre doua monede sa se schimbe, ori se devalorizeaza una dintre ele pe plan international si atunci cealalta creste in raport cu prima, ori creste una si atunci cealalta scade raportat la prima. Euro nu o sa ajunge niciodata la 3.5. Nu o sa mai scada asa de mult si nici leul nu are sanse sa creasca. Nu cred ca ti-am raspuns dar din cate stiu eu asta si singura explicatie pe care o pot da.
anonim_4396 întreabă:
AlexFrandos întreabă: