Banii ar trebui raportati la aur, nu la alte valute "internationale" (Euro, USD, etc.), care si ele sufara de inflatie puternica.
In primul rand sa nu se mai mareasc salariile si pensiile din pix fara sa fie acoperite de venituri reale la buget.
Sa fie înlăturați toți ăștia care sunt in guvern și primit marea cu sarea, cu bani invizibili.
Oricum, in 2008 a fost criza și tot s-au mai limpezit apele ulterior, eu încă sper că vom reveni pe linia de plutire a existenței, deocamdată suntem intr-un labirint al întunericului, va mai dura puțin până va găsi cineva întrerupătorul
O paine mare cu cartofi de brutarie costa 12-16 lei la mine. in functie de cat de mare e. Se cantareste inainte. Oricum e 7-8 lei kilogramul.
Bună întrebare. Din nefericire nimic, pot că singurul mod ar fi sa se coordoneze toată populația să pună presiune financiara prin a nu mai cumpăra chestii la preturile inflate.
Tine cont că în capitalism prețurile nu sunt determinate de atât de mult de costurile producției cat de dispoziția cumpărătorului să plătească.
Unde locuiești? La noi o pâine e aproape 10 lei la voi vad ca încă nu a ajuns nici la 5 lei deci tot e mai bine!
Da ce fel de paine aveti voi de costa 10 lei. O paine de 300 gr ( cea mai ieftina ) costa in jur de 3 lei
Din Cluj! Eu personal nu cumpăr paine ca fac eu în casa dar am făcut cumpărături pentru cineva și am rămas socata sa vad ca e 13 lei o paine de 1 kilogram și lor le trebuie c-am 2 pâinii din alea pe zi ca sunt mulți în familie!
Aia de 300gr la mine costă 1.9 lei
Și eu sunt de aceeași părere! Toată lumea spune ca Boc a făcut multe pentru Cluj dar a făcut orașul ăla atât de scump de zici ca e Hamburg!
Nu ci guvernarea proasta!
O fi scump dar și salariile sunt pe măsură, în Cluj doar dacă nu vrei nu găsești de lucru!
Corect! Sincer nu sunt fan Boc dar hai sa nu aruncam vina pe el când nu e cazul!
Răspunsul este extrem de simplu și ține de legea imuabilă a pieței. Unde cererea este mai mare ca oferta, prețul crește. Unde cererea este mai mică față de ofertă, prețul scade.
Soluția este să nu se mai cumpere din magazine, sau să se cumpere foarte puțin. Cererea fiind scăzută față de ofertă, prețul ar scădea.
DAR - este un mare "dar" aici - soluția este foarte greu de pus în aplicare. De ce? Fiindcă viața pe care o ducem, cu ritmul ei alert, nu ne permite, de cele mai multe ori, să facem în casă ceea ce cumpărăm din magazine. Nu avem timp. Și comoditatea are un rol important aici.
Implicit, soluția este în mâna noastră, a celor mulți și proști, care preferăm să ne otrăvim cu bună știință în timp ce îngrășăm conturile marilor companii, și care avem suficient timp de Facebook și Tik-tok, dar nu suficient să frământăm o pâine.