Ceea ce ti-am propus la alta postare n-a fost inutil. Mai nimic din ce inveti in domeniul IT sau al programarii nu se poate dovedi inutil. Eventual insuficient sau depasit, insa Web-ul nu e din categoria asta.
Dar invata mai intai partea asta de Web pentru ca e probabil cea mai usoara si e totodata cea mai cautata. O buna parte din el poate fi invatata si de catre indivizi care n-au pregatire/specializare/certificare in domeniu, ci doar e hobby in timpul liber. O parte din acestia chiar lucreaza pe asa ceva! Web-ul e un domeniu mai flexibil.
Abia apoi poate te bagi pe programare reala de aplicatii/servicii si inveti si ceva algoritmica(deja e ideal sa ai o baza din liceu sau o facultate in domeniu) sau tehnici/modele de programare.
Pentru domeniul Web e suficient ce ti s-a mai prezentat anterior.
Daca inveti MySQL practic vei sti sa lucrezi si cu alte SGBD-uri. Nu conteaza la fel de mult limbajul precum conteaza tehnica. Plus ca MySQL poate fi folosit si in tandem cu alte limbaje, nu doar cu PHP.
Iar Excel nu e acelasi lucru cu MySQL. Excel e un program de birotica pentru calcul tabelar. MySQL e un SGBD(sistem gestiune baze de date). Au scopuri diferite.
Dar inainte de toate trebuie sa retii care e cheia: munca! E de munca!
Programare e un domeniu mai complex, creare de site uri e cea mai la indemana ramura sa ma exprim asa. vrei sa inveti programare serios pui mana si inveti de la 0 bazele programarii, algoritmica, structuri de date, scheme logice etc.
Ai mai pus intrebarea asta de n-spe ori sub diverse forme si categorii pe TPU.
Web-ul e un punct de plecare. E un domeniu relativ usor si e cel mai cautat.
Avand in vedere ca ziceai ca esti la o facultate din cadrul ASE(Cibernetica/Informatica economica) atunci axeaza-te pe baze de date daca poti.
Da...am mai intrebat, am invatat html-ul de atunci.
Dar m-am interesat daca e ceva de viitor si ma gandeam ca as avea o alta alternativa.
Cum ma axes pe bazele de date? ce ar trebui sa invat?
Mysql, excel , ce altceva?
Esti incredibila. Vrei sa ti se insire alte n-spe tehnologii software(Web) si tu nu te-ai apucat macar sa inveti una ca sa vezi in ce te bagi!
Invata macar MySQL. Nu mai pune atatea intrebari de copil de gradinita. Daca vrei alternative atunci e mai mult de lucru, mai dificil, dar de vreme ce vad ca nu ai avut vreodata vreo tangenta cu programarea s-ar putea sa te blochezi si o sa vrei brusc sa lucrezi la Mc. Mai bine asteapta dupa programul facultatii tale daca de una singura nu poti sa inveti.
Tocmai de asta intrebam, sa nu ma trezesc ca ajung sa vreau sa lucrez la MC.
Vroiam sa stiu ce o sa trebuiasca sa invat ca sa nu ma trezesc ca e prea greu .
Nu ma certa
O sa-ti urmez sfatul, ma apuc de css, dupa care invat Mysql + php!
Multumesc mult!
Sper. Sa vedem... daca nu vii iar dupa putin timp cu inca o intrebare ca asta pe TPU.
Ceea ce ti-am propus la alta postare n-a fost inutil. Mai nimic din ce inveti in domeniul IT sau al programarii nu se poate dovedi inutil. Eventual insuficient sau depasit, insa Web-ul nu e din categoria asta.
Dar invata mai intai partea asta de Web pentru ca e probabil cea mai usoara si e totodata cea mai cautata. O buna parte din el poate fi invatata si de catre indivizi care n-au pregatire/specializare/certificare in domeniu, ci doar e hobby in timpul liber. O parte din acestia chiar lucreaza pe asa ceva! Web-ul e un domeniu mai flexibil.
Abia apoi poate te bagi pe programare reala de aplicatii/servicii si inveti si ceva algoritmica(deja e ideal sa ai o baza din liceu sau o facultate in domeniu) sau tehnici/modele de programare.
Pentru domeniul Web e suficient ce ti s-a mai prezentat anterior.
Daca inveti MySQL practic vei sti sa lucrezi si cu alte SGBD-uri. Nu conteaza la fel de mult limbajul precum conteaza tehnica. Plus ca MySQL poate fi folosit si in tandem cu alte limbaje, nu doar cu PHP.
Iar Excel nu e acelasi lucru cu MySQL. Excel e un program de birotica pentru calcul tabelar. MySQL e un SGBD(sistem gestiune baze de date). Au scopuri diferite.
Dar inainte de toate trebuie sa retii care e cheia: munca! E de munca!