Depinde, daca vreti sa doar sa va distrati nu aveti nevoie deloc, daca vreti sa faceti coma alcoolica, cat mai mult.
La o petrecere se pune o sticlă- si a doua dacă se termină prima la o masă de 10 persoane, o sticlă de tărie una din cele enumerate de tine și ceva pentru fete
10 persoane, cuplu, vorbeam de evenimente în general, dacă mergi la o nuntă, revelion sau orice alt eveniment ca și băuturi la masă sunt : o sticlă de tărie pentru bărbați ( Whisky/ metaxa/ jb) o sticlă pentru dame ( angeli/martini/ sheridan) băuturi carbogazoane și necarbogazoase, vin, eventual bere dacă este vară
Ca principiu, romul este o bautura "pretentioasa", in sensul ca nu toate lumea il agreaza. Ginul nu se bea sec, decat daca "te arde tare" si nu ai altceva la indemana. Si nu prea vad cine o sa stea sa faca cocktail-uri, desi un gin tonic, un "Gimlet" sau un "Tom Collins" sunt bauturi pentru petreceri lungi. Nu am inteles niciodata obiceiul asta tampit de a bea Jagermeister pe post de "long drink". Este un digestiv care se bea cu masura (mica) dupa ce mananci bine. Ar ramane "traditionalele" votca (asa se scrie in romana!) si whisky. In materie de votca, pentru petreceri de genul asta, da bine o sticla de Smirnoff de 3 litri "cu pompa" (nu sunt bautor de votca, deci nu stiu daca exista si alte branduri care ambaleaza la modul asta). Whisky-ul "imparte-l" in doua: 4 sticle de whisky "normal" si 2 de crema de whisky (Bailey's, Sheridan's sau Glenbays) pentru invitatele tale. Si cumpara 12 sticle de vin bun, preferabil alb si sec.
Le poti combina sa iei cate 0.5 l de persoana adunate din fiecare cantitate. La bauturile mai ieftine iei mai multe l iar la Jagermaister si whiskey mai putin.
1 litru de distilate de 40 de grade de persoana?! Nu are SMURD-ul atatea ambulante ca sa-i care pe toti!
Cam aiurea daca vrei numai tarie, ai putea totusi sa iei vrei 15 l de tarie si sa completezi cu vin sau bere, nu se stie cat de mult vor bea toti, daca ai prieteni ca ai mei 35 l de tarie la 70 persoane e putin, daca totusi nu sunt machitori profesionisti incearca sa iei undeva la 20-25 l.
Hai sa-ti spun o chestie. De ani de zile, la sfarsitul lui august, plec in Delta cu 5 prieteni, toti oameni de cariera, care nu pot fi etichetati ca "machitori profesionisti". Pentru o saptamana, caram cu noi 30 de sticle de tarie si 150 de litri de vin. De obicei, prin a 5-a zi, spre seara, tragem la sorti cine se duce in prima localitate sa cumpere bere, pentru ca bautura este pe terminate. Nu imi aduc aminte sa se fi imbatat vreunul, vreodata! Cum am spus de cateva ori deja, conteaza sa stii ce bei si, mai ales, cum sa bei.
Wow, asta pare nunta in toata regula.
Banuiesc ca o faci la un restaurant si trebuie discutat cu managerul restaurantului, care stie bine cam cat se consuma in cele 2-3 ore cat stati acolo.
AndreiStifler întreabă:
anonim_4396 întreabă: