| fredys44 a întrebat:

Ce este activul si pasivul

Răspuns Câştigător
| marya19 a răspuns:

Sunt 2 elemente ale contabilitatii(din cate stiu).in pasiv intra datoriile iar in activ resursele pe care le ai.

5 răspunsuri:
| BigV a răspuns:

Total gresit! Activul reprezinta ceva care produce bani (afaceri, actiuni), pasivul reprezinta ceva care pierde bani(casa, masina)!

| tiriboxi a răspuns:

Buna cred ca cel mai bine este explicat acest mecanism de catre un expert in domeniul financiar si anume Robert Kiyosaki in cartile Cadranul Banilor, Ghidul investitorului sau pe site-ul www.youtube.com/robert kiyosaki

| Bojthe a răspuns:

Daca te referi la diateze big griniateza activa este realizata de subiectul gramatical si se restrange asupra cd

Tu mi-ai spus adevarul ‚

Ai spus : PV à vb pred, personal, conj III, Da indiativ, perfect compus, pesrs 2 sg afiramtiv

Diateza reflexiva actiune este produsa si suportata de subiect, acestei diateza apartin numai verbele insotite de pron reflexiva, aceste pron stau in fata vb dar si dupa (gerunziu : gandindu-ma).Ele se analizeaza cu vb si pot fi in Ac sau D

El s-a bucurat de venirea ta 28363pjb36ylb7g

s-a bucurat : Pv à vb pred, personal, conj I, Dr, indicativ, prezen, perfect compus, pers III, sg afiramtiv
Vb cu pron reflexiv Ac

Vb cu pron reflexive in D
Ma bucur

Imi inchipui
Te bucuri

Iti inchipui
Se bucura

Isi inchipuie
Ne bucuram

Ne inchipuim
Va bucureati

Va inchipuiti
Se bucura

Isi inchipuie

Cand pron refleiv se poate inlocui cu pron personal sau subst in acelasi caz el nu mai este marca sintactica a Dr ci este CD sau CI, devenind o parte de prop distincta.In asemenea situati nu mai avem deaface cu Dr ci cu Da insotite de compleente exprimate prin pronume reflexive
Vb reflexive

Vb active pronominale
Eu ma gandesc la tine

Eu ma imbrac
Tu iti imaginezi ceva

Tu te speli pe fata
El se duce la film

El se sterge de praf

La diateza pasiva actiune este realizata de subiectul locgic ( complementul de agent ) sui suferita de subiectul gramatical.Dp au numai vb care la Da au CD exprimat. Acesta devine, prin transformare pasiva subiect gramaticala.

Dp se formeaa cu vb a fi ( la diferite moduri si timpuri ) si cu participiul vb de conjugat ( care se acorda in gen nr si caz cu subiectul ) modul timpul si persoana sunt indicate de vb a fi. Categoria conjugarii este indicata de vb care e conjuga ( cu forma de participiu ) jl363p8236yllb

Cand vb la Dp este la un mod personal, are functia de pv.
Diateza activa

Diateza pasiva
Marin citeste o carte

Cartea este citita de Marin
Mihai a vandut casa

Casa a fost vanduta de Mihai
Mama te va chema pe tine

Tu vei fi chemat de mama

… subiecte logice ( complemente de agent )

… subiecte gramaticale

Complemenul de agent este partea de vorbire care arata cine este autorul actiuni exprimate de un verb aflat la Dp Intrebari : de cine? de catre cine? Este exprimat prin subs, pron, adj sau nueral in Ac precedate de prepozitile de sau de cine

Copilul este certat de parinti

E certat : Pv à vb pred, personal, conj 1, Dp, indicativ, prezent, pers 3, sg, afirmativ

Răspuns utilizator avertizat
| alexandra90_8809 a răspuns:

Activul reprezinta ceea ce o persoana fizica/juridica poseda.pasivul reprezinta datoriile

Întrebări similare