Singurele afaceri cu bani putini au fost cele deschise dupa 1989 pana in momentul cand statul a deshis ochii (prin 2000 si ceva) si a scos de la praf inspectorii ANAF, pana atunci toti au furat prin firmele lor capuse ca in codru. Dupa 89 datorita comunistului imputit de Iliescu care chipurile a promovat capitalismul (el facand scoala comunista ce mai infecta in URSS) toata lumea care a avut bani la saltea a inceput sa faca mici afaceri, iar unii au ajuns milionarii in euro de astazi...de ce? pentru ca s-a facut evaziune fiscala non-stop si nimeni nu a oprit pe nimeni cu nimic...ori acum sa incepi o afacere este cu atat mai greu cand exista statul care-si face datoria cand nu le dai mita, dupa lozinca pentru unii muma pentru altii ciuma! Acelasi stat care distruge cu taxe si impozite mici intreprinderi, SRL-uri romanesti, si nu ridica un pai si nu fac nicio colecta cand e vorba de societati mari din afara, pe scurt firmele romanesti au de pierdut in timp ce firmele straine au de castigat!
Revenind la afaceri cu bani putini, acest lucru a devenit un fel de laitmotiv pentru tinerii doritori de avutie rapida, insa este o teorie utopica si cliseica, toata lumea cunoscatoare sau nu a mediului financiar stie 2 lucruri : 1. nu exista ieftin si bun in materie de comert, pentru ca ce lucru de calitate are costuri reduse de productie? (luam cazul fie a unui gadget cum sunt telefoanele smart fie cazul unui autovehicul)
2. bani putini si afaceri profitabile >putini au reusit cu investitie minima sa ajunga sa aiba cifre de afaceri impresionante, si chiar daca unii ajunsi din niste cultivatori de capsuni au ajuns acum mari antreprenori, nici aceia nu vor spune faptul ca daca au avut capital mai mare de investit au facut-o datorita faptului ca au primit fonduri nerambursabile, adica pe langa 10.000 de euro cu care a inceput el, statul i-a mai dat 20.000 de euro nerambursabili
Acum concluzionez eu! cu bani putini poti face performanta in afaceri? mai deloc...dar unii au reusit si cu bani putini, fie au avut un mare noroc, fie au intrat cu bani putini pe afacere de nisa care la momentul cand ei au deschis-o nu existau competitori
Sa iti zic si de ce este greu acum sa fie "tare" si cu bani multi.
Eu vreau sa imi deschis o franciza KFC intr-un oras mare in care mai exista un KFC, eu am vad de clienti ei au vad de clienti ca sunt deschisi de acum 6 ani...
Am eu oare sanse sa deschid o afacere mai profitabila decat a celuilalt care este mai vechi pe piata?
Ok si daca nu vreau sa am un profit mai mare ca a celuilalt ci doar sa obtin profit cat sa ma descurc, tot o sa imi fie greu datorita celorlalti cu afaceri similare
De ce am zis de 1989 si afacerile deschise pe atunci? pentru ca unii au venit cu fel si fel de gaselnite care nu se gaseau decat prin Occident, si lucrul nou atragea lumea
Acum e practic aproape imposibil sa vii cu o idee absolut noua si geniala pe care lumea nu a mai vazut-o sau nu exista nicio societate care sa o promoveze, fie ca vorbim de covrigarie, fie de spalatorii auto, peste tot vei mai gasi cel putin o firma care face acelasi lucru ca si tine... uneori chiar mai bine ca tine si poate la un pret redus pe care tu nu il poti mentine
Insa nu strica niciodata sa incerci, numai incercand afli
Sa deschizi o afacere cu bani putini? Esti amuzant rău!
Multi deschid afaceri cu bani multi si cand vad ce profit au, inchid firma.
Esti amuzant. Cica vrei afacere pe bani putin si ne vorbesti de francia Mc care ajunge la minim 500. 000euro doar franciza
Depinde ce intelegi tu prin bani putini. Cu spalatoria iesi cel mai ieftin in functie de cate piste ai, dar tot iti trebuie cuteva mii de euro.
Unele dintre afacerile pe care le-ai descris acolo necesită investiții de câteva sute de mii de euro sau chiar de peste un milion.
"Pentru o franciză McDonalds vorbim despre o sumă care se ridică la valoarea de cel puțin 750.000 de USD. Francizații trebuie atât să dețină această sumă și să demonstreze viabilitatea ei, cât și să demonstreze că aceasta nu este împrumutată sau constituie un credit. Mai mult decât atât, aceasta este doar suma necesară pentru a obține franciza McDonald’s. De aici și până la un start-up propriu-zis este cale lungă, care implică investiția a altor aproximativ 1, 5-3 milioane de dolari. "
Ești milionar și ți se par "bani puțini", sau pur și simplu habar nu ai ce investiții presupun afacerile alea?
Firmă de curățenie. Îți trebuie 1-200 de euro, pentru un aspirator, mătură, mop, găleată și detergenți.
AlexMaftei2001 întreabă:
nico_7834 întreabă:
anonim_4396 întreabă: