În principiu, trebuie să îți faci o firmă.
Poate avea formă de întreprindere individuală, p.f.a., întreprindere familială, s.r.l.
Depinde doar de tine de cât de mare vrei să fie, dacă vrei să te extinzi în viitor, dacă vrei să accesezi fonduri etc. pe care dintre ele să o alegi.
În principiu, cu calificarea pe care o ai poți opta pentru oricare.
Pentru a putea desfasura o afacere care se ocupa cu instalarea panourilor fotovoltaice, este necesar sa obtineti o autorizatie de functionare pentru aceasta activitate. In Romania, autorizatiile de functionare pentru diferite activitati economice sunt acordate de catre autoritatile locale, in general de catre primariile din localitatile in care doriti sa desfasurati activitatea.
Pentru a obtine autorizatia de functionare, trebuie sa indepliniti anumite conditii specifice, care pot varia in functie de tipul de activitate pe care doriti sa o desfasurati. In cazul in care doriti sa desfasurati activitatea de instalare a panourilor fotovoltaice, este posibil sa aveti nevoie de urmatoarele documente:
Diploma de studii care atesta pregatirea profesionala necesara pentru a putea desfasura activitatea (de exemplu, diploma de electronist);
Certificatul de inregistrare a societatii/firmei la Registrul Comertului;
Acte doveditoare ale asigurarii obligatorii a societatii/firmei pentru raspunderea civila profesionala;
Certificat de atestare fiscala;
Documente care atesta respectarea reglementarilor privind protectia muncii si securitatea muncii;
Alte documente care pot fi cerute de catre autoritatile locale, in functie de specificul activitatii pe care doriti sa o desfasurati.
Este important sa luati legatura cu autoritatile locale din localitatea in care doriti sa desfasurati activitatea, pentru a afla care sunt exact conditiile pe care trebuie sa le indepliniti pentru a obtine autorizatia de functionare. Acestea va pot oferi informatii detaliate despre documentele necesare si procedurile de obtinere a autorizatiei