Facultate? Pentru secretara, nu-i nevoie sa-ti freci coatele de bancile facultatii! dar, in ziua de azi, si vanzatoarele au facultate, putini sunt fara (de cand s-au inmultit cele particulare. Eu nu sunt de acord cu ele, dar asta e...) Eu am terminat-o la stat, fara bani. A doua sunt obligata s-o plătesc, altfel nu se mai accepta.
Nu exista o facultate anume pentru aceasta meserie.O secretara trebuie sa aiba niste cunostinte care sa foloseasca interesului firmei. Oricum trebuie abilitati deosebite de comunicare,cunostinte de folosire a calculatorului, indemanare la tastare, cel putin o limba straina in functie de relatiile firmei, spirit de observatie.O diploma foloseste pentru angajare, dar prin interviu se stabilesc domeniile pe care sa le cunoasca.
Stiam ca daca faci liceu pedagogic, nu mai ai nevoie de alte scoli superioare...dar daca faci alt liceu e un posibil postliceal (asta daca vrei sa fii secretara intr'o scoala, dar pana la urma banuiesc ca oriunde este asa)
) te sfatuiesc sa mergi la o profesoara, tutore sau parinte si sa porti o discutie serioasa despre asta. O facultate este totusi o investitie serioasa in viitorul tau, pe cand secretariatul il poate face oricine detine doua perechi de sani.
pinkdiva întreabă: