Era o practica ca atunci cand aveai multi bani stransi in pusculita (recipient in forma de porcusor fabricat din ceramica), sa spargi pusculita pentru ca nu avea o gaura prin care sa scoti banii.
Ori te referi la contextul fraudei, atunci spargi banca.
Unii parinti isi invata copiii ce e responsabilitatea, cumparand o pusculita, invatandu-i sa economiseasca. Le da ocazional cate un banut, copilul il baga in pusculita. De obicei are o fanta, ce bagi nu mai iese. Cand pusculita e grea, pesemne s-a adunat de-a lungul timpului o suma maricica (pentru un copil) Pt a scoate banii, pusculita e sparta (de obicei se tranteste de podea) Copilul aduna monezile si merge cu ele la magazin. In timpurile noastre are conotatie negativa, ar putea insemna ``ai venit cu maruntul`` sau e o expresie care se adreseaza unui om sarac, in nevoi, care a facut greu rost de bani, nu are sume mari, si vine cu maruntish
Mai poate face haz cel ce primeste suma, stiind ca are in fata un om sarac. Cand acea persoana vine cu o suma mare de bani, de unde nu te astepti, si ii este adresata intrebarea ``ce -ai facut ma, ai spart pusculita? `` Adica de unde ii ai, ca tu de obicei nu ai / Sau De unde i-ai scos, ca tu de obicei n-ai, ce-ai fact, ai spart pusculita?