Succesiunea se face numai după decesul mamei, nimeni nu iti va face succesiune inainte, si daca mama ta moare, ai tată, care este chemat si el la succesiune si fratii si surorile tale daca ai, si totul se imparte la cîti sunteti in viață, nu ti se va da tie tot.
Eu nu am frati si surori
Ok, dar succesiunea nu se face nici pe titluri de stat care nu valoreaza nimic si nici acum cît ai parintii in viață, succesiunea se dezbate pe o casa teren masina apartament ce proprietati are mama ta, si din acelea se va imparti tatăl tau fiind sotul ei daca mai traieste ia jumatate iar tu un sfert sau cit decide legea, tu mai bine cauta ti serviciu si lasa succesiunea si mostenirile picate asa din cer ca nu ajungi nicaieri, mama ta daca este sanatoasa poate apuca 90 de ani si tu ce faci? Ce varsta ai? Cauta ti un job sa ai un salariu si lasa prostiile si visele bani din cer nu există decat in filme, si alea sunt fanteziile unor scenaristi idioti.
CristiDin Bucuresti nu a inteles intrebarea ta. Deh, varsta nu-i mai permite. Nu am inteles ce are job-ul cu mostenirea! In mintea acestei femei totul este tulbure.
Da, dupa decesul mamei tale se face succesiunea. Succesiunea se face dupa toata averea mamei tale, inclusiv dupa titlurile de stat.
Poti merge la orice notar din raza de actiune a judecatoriei din Bistrita, dar de regula, secretarul primariei de domiciliu a mamei tale deschide succesiunea si trimite la Camera notariala actele necesare. Camera notariala repartizeaza cauza unui notar din localitatea de domiciliu sau apropiata. Notarul citeaza prezumtivii mostenitori, in cazul tau, pe tine. Tu poti sa faci dezbaterea succesiunii la acel notar sau la altul, atunci sau mai tarziu. Mostenirea este imprescriptibila daca este acceptata. Acceptarea se face in conformitate cu art. 1108 din Codul civil.
Il critici pe CristiDinBucuresti in timp ce si tu dai indicatii eronate.
NU secretarul primariei deschide succesiunea. Ci mostenitorii. Oricare mostenitor si ii cheama si pe ceilalti. Nu notarul citeaza mostenitorii. Nu e treaba lui.
Banuiesc ca tu ai avut o dezbatere a succesiunii prin tribunal (ca nu s-au inteles mostenitorii) si amesteci lucrurile.
Te invit sa citesti prevederile art.243, pct.3 (poti si pana la pct.6) din OUG 57/2019.
Tu faci confuzie intre termeni: deschiderea succesiunii - care se face odata cu decesul persoanei, care se dovedeste cu actele emise de primarie - prin secretar asa cum am aratat, deschiderea dezbaterilor succesiunii - care este altceva decat deschiderea succesiunii si poate avea loc oricand una din persoanele cu vocatie succesorala o cer, iar succesiunea a fost acceptata in termenul prevazut de lege si acceptarea succesiunii. Mostenitori nu se numesc persoanele cu vocatie succesorala. Mostenitori se numesc doar persoanele care au obtinut certificat de mostenitor.
Iti recomand sa nu mai vinzi castraveti la gradinar.
Daca se intampla ceva, abia dupa aia poti face succesiunea. Nu ininte. Succesiunea se face dupa morti, nu dupa vii. Partial sau total pe averea pe care o are.
Poti merge cand va fi nevoie la orice notar. Toti cunosc si aplica aceeasi lege.
deeapp întreabă:
29clarabianca întreabă: