anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce părere aveți despre majorarea salariului minim pe economie? Considerați că afectează mediu privat?

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Probabil il va afecta si va creste numarul angajatilor la negru.

11 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Peste 30% din angajati au salariul minim pe economie. Sunt firme (foarte multe) care au 10% angajati cu salariul mai mare si restul dau minimul pe economie. Marirea salariului minim este necesar in conditiile in care acesti oameni nu pot, cu 740 lei net, sa faca fata traiului zilnic. Ce-i ce sunt "saraci" dintre patroni sunt aia care fac concediile in Arabia si umbla numai cu masini luxoase. Sa mai reduca din cheltuielile personale sau sa le moara firmele. Cele serioase vor trai.

| darrio2007 a răspuns:

Din cate vad vorbesti mai mult din punctul de vedere al angajatorului.Citeam comentariile tale la celelalte raspunsuri.Esti cam departe de lumea reala.Cea a angajatorilor, patronilor(la care vad ca aspiri).Ti-as dori ca, mai intai, sa lucrezi ca angajat la un privat ca sa vezi si tu cata bataie de joc exista.Nu vreau sa generalizez.Ca un angajat cu vechime in meserie, implicit si experienta, sau ce face el acolo, sa fie platit mai prost ca altul cu mai putina experienta sau chiar deloc, doar ca acela este baiatul, nepotul etc, patronului.Bineanteles ca are si tupeul de rigoare.Sotia mea lucreaza economist(cu facultate)la o firma.Nu conteaza care.La inchidere de luna are zile cand lucreaza 11-12 ore zilnic.Ore suplimentare nu li se dau. Daca cer asta li se spune ca asteapta altii la usa.Nu-i convine poate sa plece(vorba patronului). Pentru un amarat de salariu de 1100 lei net.Eu am lucrat la o firma fara angajare.Nu voia sa plateasca impozit la stat pentru angajati dar a plecat in Germania de si-a adus masina de 25 000 de euro.Nu avea bani saracu` pentru impozit! Asa ca trebuie marit mai mult decat se aude prin presa.Sa-i snopeasca de bani.Atat am avut de spus(scris).

| anonim0852 a răspuns (pentru darrio2007):

Ai înțeles gresit! Nu aspir la lumea angajatorilor. Dar cred ca lucrurile trebuie privite din mai multe unghiuri.

| darrio2007 a răspuns (pentru anonim0852):

Pe undeva ai dreptate.Dar nu te-am inteles gresit.Tu privesti doar dintr-un singur unghi.Am ceva experienta cu patronii astia.

| anonim0852 a răspuns (pentru darrio2007):

Am vorbit mai mult din perspectiva angajatorului deoarece despre angajatul tratat ca un sclav si patronii hoți a vorbit RAY26TM.

| darrio2007 a răspuns (pentru anonim0852):

Mda! Eu comunicam cu tine.Nu ma intereseaza parerea altora.Dar, ma rog, este punctul tau de vedere.

| RAY a răspuns:

Despre pensile speciale nimeni nu intreaba? pai si preturile, chirile nu cresc? nu se mareste de fapt nimic ca creste totul, mediul privat? hotii care te tin o luna pentru 250 de euro ca ultimul sclav, ce mediu privat? la noi nu exista asa ceva, 90% din patroni romanii sunt hoti de hoti care au furat si au ajuns acolo, restul straini care vin sa se imbogateasca aici, mediu pe naiba, vezi Germania ce mediu e acolo, nu esti scarbit de Romania cand vezi ca dai pe chirie 60% din salariu

| anonim0852 a răspuns (pentru RAY):

Nu cred ca mediul privat este reprezentat in proporție de 90% de patronii care isi tratează angajații ca pe niște sclavi sau de hotii care au furat. Pana la urma exista si angajați care nu isi fac treaba cum trebuie, așteptând doar sa treacă orele de program.

| RAY a răspuns (pentru anonim0852):

Explica-mi si mie domnule cum de ei au ajuns sa faca averi in 25 de ani? si cum de dicnolo nu au ajuns toti sa faca averii? nu te trateaza ca un sclav, sunt curios la cate interviuri ai fost tu

| anonim0852 a răspuns (pentru RAY):

Nu stiu sa aibă toți patronii averi, asa cum afirmi. Exista si întreprinderi mici, care abia mai fac fata. De altfel, in ultimii cinci ani, peste 100.000 de firme au intrat în insolvenţa(din ce am citit). Nu contest ca sunt si care au furat, dar nu cred ca intr-o proporție atat de mare. Cat despre interviuri e drept ca momentan sunt la facultate si nu am participat. Dar cred ca lucrurile trebuie privite si din prisma angajatorului, cel care creează externalități pozitive la nivelul comunitații. Ma refer la acei patroni care muncesc din greu, respectă legile, plătesc taxe, inovează, creeaza locuri de munca si sprijină astfel economia. Pana la urma, fiecare este liber sa devină patron, propriul șef, însă trebuie sa fie pregatit sa isi asume multe responsabilități.

| RAY a răspuns (pentru anonim0852):

Cand vei participa mai vorbim