Sunt niste cifre probabil bazate pe niște statistici de cheltuieli dar care clar nu se aplica la cei care trăiesc de la un salariu la altul.
Dacă e: 50 % distracție, 30 % băutură și 20 % mâncare e OK. Mâncarea e fudulie - băutura temelie.
Nu e bună regula cu 20% investiții sau economii dacă nu ai minim 2500 de euro pe lună.
Eu zic ca o poate aplica toata lumea, uite aici => https://banimarunti.ro/regula-50-30-20/ sfaturi pentru cei cu venituri mici.
Regula 50/30/20 se poate aplica la IT-iști care câștigă de la minim 2500 de euro pe lună.
Regula 50 30 20 e un ghid, daca ai 10 mii pe luna, nu inseamna ca pastrezi neaparat raportul asta, poti economisi mai mult, daca ai venit mic, evident ca economisesti mai putin. In articol e explicat pe larg, de aia l-am si dat. Nu spune nimeni ca o sa-si ia X 5 toti si ca toti au bani de luat apartamente in Bucuresti. Sunt variante pentru toti, depinde de corelarea pretentii - posibilitati - abilitati.
Această regulă este dată pentru o familie, nu un individ, compusă din adulți care lucrează, măcar unul dintre ei cu salariul mediu pe economie și cel puțin un copil, iar cei 20% de la final se consideră suma de bani pentru "perioade negre, imprevizibile" care să existe! Restul 50/30 sunt sumele necesare facturi, datorii, hrană, alte cheltuieli.
Problema este că nimeni nu încearcă să aplice această schemă și astfel se ajung la situații catastrofale financiar familiale. Pentru că mă repet, această schemă se referă strict la familiile unde ambii parteneri au servici stabil, cu un salariu decent.
Pentru restul familiilor, persoanelor singure, șomeri, pensionari, această schemă e inutilă!
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: